Parçalı bulutlu

Hasat Etkinliği Semineri Düzenlendi

Gündem - 08/12/2023 07:59 A A



Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) hibesi ile yürütülen Tarımda Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Projesi (PEPA) kapsamında Hasat Etkinliği ve Semineri düzenlendi.
Düzenlenen seminere Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü proje Koordinatörü Banu ELİBOL ve proje sorumluları, İl Müdürümüz Osman AKAR, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Birlik Başkanları, teknik personel ve projeden faydalanan çiftçiler katıldı.
Programın ilk gününde, Yeşilyurt İlçesine bağlı Kuşdoğan Mahallesinde bulunan Tacim ÇELİK adlı kayısı üreticisinin işletmesinde (Bahçesinde) bahçe etkinliği çerçevesinde gübreleme ve ilaçlama konularında yerinde bilgilendirilme yapıldı. Bahçede 5 gün süreyle tarımsal faaliyetler yapılacaktır.
Programın ikinci ve son gününde ise projeden faydalanacak olan çiftçilere yönelik Deprem ve Tarım Tematik Semineri programı düzenlendi. Seminere İlçelerimizde örnek çiftçi bağlamında ve depremden etkilenmiş 51 çiftçimiz katıldı.
Program açılışında konuşma yapan İl Müdürümüz Osman AKAR; “Malumunuz olduğu üzere ülke olarak yüzyılın afeti dediğimiz büyük bir felaketi atlattık. Tüm sektörlerde olduğu gibi tarım sektöründe emek veren üreticilerimizde büyük sıkıntılar yaşadılar. Ancak yine de üretimin sürekliliği adına üreticilerimiz üretimlerine devam ettiler ülkenin gıda ihtiyacının karşılanması adına çok özverili emekler verdiler. Bu nedenle de ben öncelikle bu süreçte ve genel olarak emek veren, alın teri dökerek üretime devam eden tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum. Bugünde burada Alman Uluslar Arası İş Birliği ve Bakanlığımız Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile beraber yürütülen “Tarımda Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi (PEPA) projesi ile Depremde zarar gören çiftçileri desteklemek adına acil destek programının uygulanmasının startını vermiş olacağız. Proje kapsamında başta TARSİM olmak üzere çeşitli tematik ve uygulamalı eğitimler verilecek olup eğitimler sonunda belirli kriterler doğrultusunda uygun görülen çiftçilere (1.335 çiftçi) maddi katkı da verilecektir. Tabii burada önemli olan verilen eğitimler ve bu eğitimlerden azami ölçüde yararlanmak olduğunu düşünüyorum. Bugün burada kurumlar arasında ortak işbirliğin sonucu olan bu tür eğitim ve istihdam projelerinin artmasını temenni ediyorum. Eğitim ile bilinçli bir şekilde yapılan tarım, İlimizin tarım geleceğinde belirleyici olacaktır. Bizde kurum olarak tarımın daha bilinçli yapılması konusunda eğitimlerimiz her zaman her ortamda devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle katılım ve katkılarından dolayı Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu, Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne, Mesai arkadailarımıza ve tüm üreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu eğitimlerin çiftçilerimize hayırlı, kazançlarının bol ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve İl Müdürümüz Osman AKAR’ın açış konuşmasının ardından program Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Doğal Afetler Çalışma Grubu Sorumlusu Mahmut Bıçaklı tarafından “Depremin Tarım Sektörüne Etkileri” ve “Doğal Afetlerin Psikolojik Etkileri ve Baş Etme Yöntemleri” konularında sunumlar gerçekleştirildi.
Programın sonunda katılımcılara bitkisel üretime yönelik malzeme çantası dağıtımı gerçekleştirildi.
Gündem - 07:59 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.