AK Partili Çalık: Yeni yatırımlar artarak devam edecek

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illere verilen cazibe merkezlerine yönelik devlet teşviklerinin 2021 yılı sonuna kadar uzatıldığını böylece yeni yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.
Milletvekili Çalık, Malatya dahil bölgedeki illerin ekonomisi için büyük önem arz eden cazibe merkezleri programı desteklerinden yararlanma süresinin 2021 yılı sonuna kadar Cumhurbaşkanlığı kararıyla uzatıldığını belirterek, programın bölgede istihdamın arttırılması ve göçün azaltılmasında önemli rol oynadığını kaydetti.
“Yatırımlar daha cazip hale getirildi”
Çalık, bu illerde verilen teşviklerle yatırımların daha cazip hale getirildiğini, özel sektör tarafından gerçekleştirilecek imalat sanayi yatırımları, çağrı merkezi ve veri merkezi yatırım projeleri için sağlanacak destekleri kapsayan kararda, 31 Aralık 2021’e kadar yapılacak teşvik belgesi müracaatlarının değerlendirileceğini belirterek, “Karar kapsamında desteklenecek imalat sanayi yatırımlarının organize sanayi bölgesi veya endüstri bölgesinde gerçekleştirilmesi ve asgari 2 milyon lira yatırım tutarını sağlaması gerekecek” dedi.
Çalık, Cazibe Merkezleri programı kapsamındaki desteklerin uzatılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a ve emeği geçen tüm bürokratlara teşekkür etti.
-
Büyükşehir Belediyesi çiftçilere destek olmaya devam ediyor
-
Sulama Tesislerinde Can ve Mal Güvenliği İçin Alınan Tedbirler ve Uyarılar
-
Başkan Geçit, “Çilesiz Semt Pazarına Market Ve Kütüphane Kazandıracağız”
-
Vali Seddar Yavuz’un Aşure Günü Mesajı
-
Amatör Spor Kulüplerine 10 Milyon TL Değerinde Spor Malzemesi Desteği
-
Yeşilyurt Belediyesi Spor Akademisi Yaz Spor Okulları Başladı