Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı
Milletimizin geleceğini inşa eden, hikmet ve irfanı nesillere nakşeden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü hürmetle tebrik ediyoruz.
Öğretmenlik; maaşla ölçülmeyen, mesaiyle sınırlanmayan, gönül ve adanmışlık isteyen kutlu bir meslektir. Milli Görüş hareketi için öğretmen, sadece bilgi aktaran değil; ahlakı, adaleti ve hakkı önceleyen bir neslin mimarıdır.
Bugün ne yazık ki öğretmenlerimiz hak ettikleri değeri görememektedir.
Binlerce atanamayan öğretmen yıllardır mesleğine kavuşmayı beklemekte; özel eğitim kurumlarında görev yapan pek çok öğretmenimiz ise asgari ücretin dahi altında, yoğun ve güvencesiz çalışma şartları ile baş başa bırakılmaktadır.
Saadet Partisi olarak ifade ediyoruz:
Öğretmeni güçsüz bırakılan bir ülke, geleceğini zayıflatır.
Bu sebeple çağrımız nettir:
Atanmayı bekleyen öğretmenlerimizin mağduriyetini giderecek adil, planlı ve şeffaf bir atama politikası hayata geçirilmelidir.
Özel okul öğretmenlerinin özlük hakları, insan onuruna yakışır çalışma güvencesine kavuşturulmalıdır.
Öğretmenlerimizin ekonomik, sosyal ve mesleki şartlarını iyileştirecek köklü bir eğitim reformu ertelenmeden uygulanmalıdır.
Eğitim sistemimizin yükünü omuzlayan tüm öğretmenlerimize minnet ve muhabbetlerimizi sunuyor; görevi başında veya ebediyete irtihal etmiş tüm eğitimcilerimizi rahmet ve hürmetle yad ediyoruz.
Saadet Partisi olarak, “hakkı üstün tutan bir Türkiye” idealinde öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.
Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.
Av. Hamza Paşahan
Saadet Partisi Malatya İl Başkanı