Açık

“Çocukların Umutla Gökyüzüne Baktığı Bir Dünya İstiyoruz”

Gündem - 23/04/2024 08:56 A A

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Malatya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları ve stk temsilcileri bir mesaj yayınladı. Bu mesajları sizler için bir araya getirdi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı yayınladığı mesajında şunları dile getirdi: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin tüm dünyaya ilan edilişinin 104. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız; sevginin, barışın ve kardeşliğin temsilcileri olarak bugünlerimizin umudu, yarınlarımızın güvencesidir.  Ulusun, egemenliğini kendi eline aldığı bu mutlu günde, tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkma iradesi içinde görmenin gururu ve huzuru içindeyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yarınlarımız olan çocuklarımıza armağan edilen bu anlamlı gün onlara verilen önemin tezahürü olmuş, dünya çocuklarını barış, kardeşlik ve birlik vurgusuyla bir araya getirmiştir. Bu doğrultuda çocuklarımız için şehitlerimizin mirası vatanımızı, en güzel şekilde gelecek nesillere taşımak, çalışarak ve üreterek daha ileriye götürmek ortak gayemizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum. ”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Er, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açıldığını ve

ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu ifade ederek, Türkiye Büyük Millet

Meclisi’nin kurulduğu 23 Nisan gününün, ilelebet milli tarihin en parlak sayfalarından biri olarak anılacağını söyledi. TBMM’nin bağımsızlık ve egemenliğin, 23 Nisan Çocuk Bayramının ise geleceğin teminatı

olan çocukların teminat altına alındığı bir nişane olduğunu ifade eden Başkan Er, “23 Nisan 1920 vatanı, bayrağı, ezanı ve özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin yeniden dirilişinin ve şahlanışının yazıldığı tarihin adıdır. ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, tam bağımsızlık hususunda

milletimizin her daim dik durduğunun tüm dünyaya ilanı anlamına gelmektedir” dedi.

Başkan Er, “Sadece ülkemiz değil tüm dünya çocuklarına armağan edilmiş olan bu özel bayramda, çocukların ölmediği, yetim ve öksüz kalmadığı daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için insanlık olarak daha çok çalışmalı ve gayret göstermeliyiz. Çocuklarımızın, kendine güvenen, çağın ruhunu anlayan, teknolojiye hâkim, girişimci, ufku ve vizyonu geniş, milli ve manevi değerlerine bağlı, kültür ve medeniyetimizi daha ileri noktalara taşıyacak bireyler olarak yetişmesine büyük özen göstermeliyiz.

İnanıyorum ki; çocuklarımız zengin kültürümüzden, bağımsızlık mücadelemizden güç alarak ülkemizi daha da ileri seviyelere götüreceklerdir. Bizlerin de bu yöndeki amacı çocuklarımızın barış, huzur ve kardeşlik dolu bir dünya hayallerini gerçekleştirebilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yâd ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyorum” sözlerine yer verdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Taşkın yayımladığı açıklamada, “Bu bayramın hedeflediği şekilde, çocukların ölmediği, eğlenerek Mescid-i Aksa’nın avlusunda oyunlar oynayabildiği; gökyüzüne bomba korkusuyla değil, umutla bakabildiği bir dünya istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Taşkın mesajında, “Türk milletinin bir asır önceki mücadele azmi ve kararlılığı, günümüzde muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme hedefiyle verilen çabaların en güçlü ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. 104 yıl önce bu anlamlı günde, demokratik ve bağımsız Türk Devletinin temelleri atıldı ve halk kendi geleceğine kendisinin karar vereceği egemenlik hakkına sahip oldu. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız da tüm dünya çocuklarıyla kardeşçe kutladıkları, insanlığın barış içinde yaşamasını hedefleyen ilk ve tek çocuk bayramına kavuştu. Bu bayramın hedeflediği şekilde çocukların ölmediği, eğlenerek Mescid-i Aksa’nın avlusunda oyunlar oynayabildiği; gökyüzüne bomba korkusuyla değil, umutla bakabildiği bir dünya istiyoruz. Türk milletinin egemenliğini temsil eden, bağımsızlığımızın ve demokrasimizin temel taşı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünün hakkının bütün bir ülkeye verildiği bu günde bizlere düşen görev teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonraki nesillere en iyi şekilde teslim etmektir. Ülkemizi ve milletimizi tüm dünyada daha da yüksek seviyeye çıkaracak olan evlatlarımızın toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Bizler, onların eğitim, sağlık ve mutlulukları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bayramın milletimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; “Bugünümüzün ışığı, geleceğimizin mimarları olan kıymetli çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamak en temel görevimizdir.” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayınlayarak tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, “Egemenliğimizin ve istiklalimizin simgesi olan 23 Nisan 1920 önemli günlerimizden biri olup, ilk milli bayramımız ve aynı zamanda dünyanın da ilk ve tek çocuk bayramıdır. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi çocuklarımıza verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Hayatta bir çocuğun gülümsemesinden daha büyük bir mutluluk yoktur. Çocuklarımız güldüğü zaman, mutlu olduğu zaman biz de güleriz; bütün bir dünya güler. Biz projelerimizle, hizmetlerimizle çocuklarımızı mutlu edecek işlerin imza atmaya çalışıyoruz.

Gözlerindeki pırıltıda ülkemizin aydınlık geleceğini gördüğümüz kıymetli çocuklarımıza; barış, sevgi ve adaletin hüküm sürdüğü bir ülkeyi verebilmek en yüce gayemizdir. Ayrım gözetmeksizin; tüm çocuklarımızın araştıran, sorgulayan,  donanımlı bireyler olarak yetişecekleri ortamların sağlanması biz yöneticilerin temel görevidir.

Bilim, teknoloji, eğitim, sağlık, spor ve kültür alanlarında dünya ile rekabet edebilen bir Türkiye için durmadan çalışacak, bugünün ışığı geleceğin mimarları olan kıymetli evlatlarımızın daha huzurlu, daha ferah ve barış dolu bir dünyada yaşaması için üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.” dedi.

Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren yayınladığı mesajında şunları dile getirdi: ” Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en değerli emaneti olan çocuklarımızın bayramını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, yüce Türk milletinin var olma mücadelesinin de en önemli adımıdır. Böyle anlamlı bir günü çocuklarımıza armağan eden Atatürk sayesinde tam 104 yıl önce, daha kurtuluş savaşı sürerken, ulusumuz egemenliğini ilan etti.

‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen bir liderin emanetini taşıyoruz ve nesilden nesile coşkuyla, onurla devam etmesi için demokrasi mücadelesi veriyoruz. Ama çok iyi biliyoruz ki cumhuriyetin çocuklarının içindeki Atatürk ve cumhuriyet sevgisi devam ettikçe 23 Nisanlarımız, 30 Ağustoslarımız, 29 Ekimlerimiz hiç bitmeyecek, bayrağımızı dalgalandıran çağdaş nesiller yetişecek.

Asırlık gururu yaşamanın verdiği sevinçle Arguvanlıların ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş mesajında şu ifadeleri kullandı: “Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgal eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisan, önemli birer vesiledir.

23 Nisan, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Çocuk, dünyanın en büyük saadetidir diyor, tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.”

Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz yayınladığı mesajında: “”Milli iradenin temsil makamı TBMM’nin açılışının 94. yıl dönümünü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, her yıl olduğu gibi bu yıl da artan ve yükselen bir coşku ile birlik ve beraberlik içinde kutlamaktayız” diyen Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdü: ” Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Bu önemli günde bir yandan bayram coşkusunu hep birlikte yaşarken bir yandan da çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatmalıyız. Çünkü; yüklendikleri emanetin büyüklüğünü bugünden öğretmeliyiz. 23 Nisan’da hepimizin öncelikli görevi bu olmalıdır. 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız. Bizlere emanet edilen büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerini tam anlamıyla yerine getirebilsinler. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yılını coşkuyla kutladığımız bu günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyorum.”dedi.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Esnaf ve sanatkar camiası olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 104. kuruluş yıldönümünün haklı gururunu yaşıyor, coşkuyla kutluyoruz.” Dedi. Keskin’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 104. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı şu şekilde: “Esnaf ve sanatkar camiası olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 104. kuruluş yıldönümünün haklı gururunu yaşıyor, coşkuyla kutluyoruz.

Milli irademizin ve milli egemenliğimizin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihimizin en önemli dönüm noktasında, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde milletimize kurtuluş ve kuruluş mücadelemizin karargahı olmuştur.  23 Nisan 1920 tarihi bir açılış tarihi değil, emperyalizme karşı bağımsızlığımızın zafer imzasıdır.

Esnaf ve sanatkar camiası olarak; dün olduğu gibi, bugün ve yarında millet egemenliğine dayanan demokrasimize ve cumhuriyetimize, milli kurumlarımıza her şartta sahip çıkacaktır.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurtuluş ve kuruluş mücadelesi kahramanlarımızı, tüm aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

 

 

Gündem - 08:56 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.