Dilek Sulama Kooperatifi İlk Kongresini Yaptı

Dilekli çiftçiler bir araya gelerek sulama kooperatifi kurmak için kolları sıvadı. Kooperatif kurulması adına ellerinde mahkeme kararının da olduğunu söyleyen Devlet su işleri ile sulama birliklerini eleştiri yağmuruna tuttular ve çiftçinin yanlarında olmadıklarını ileri sürdüler.
Yeşilyurt ilçesi Dilek mahallesinde Dilek sulama kooperatifi kuruldu. İlk kongresini yapan kooperatif başkanlığına Osman Karaavcı getirildi.
Düzenlenen yemekli kongrede üyelerin oylarıyla kooperatif başkanlığına getirilen Karaavcı, DSİ ve sulama birliklerinin görevlerini tam anlamıyla yapmadığını iddia ederek şu açıklamalara yer verdi; “Üyelerimiz buradalar. Bu kooperatifimizi kurarken çok çektik. Bize engel olmak isteyen çok oldu ama Cenabı Allah yardımcı oldu. Biz bunu mahkeme kararıyla başardık. Dilek komple bizim kooperatifimizin içindedir. Ama Bundan sonra çiftçilerimizi kooperatifimizin altında bir araya getireceğiz. Müracaatlarımız yapılacak. Bir başkası bu işi yapamaz biz kendimiz bu işi yapmaya çalışıyoruz. Devlet su işlerinin görevi sakalık değil. Devlet su işerinin işi kanallar yapmak, barajlar yapmak, su bulmak. Zaten birlik 20 seneden beri çiftçiyi mağdur etti, perişan etti. Şahnahan’dan bu taraf suyun yüzde 80’i kayboluyor. Biz ilerleyen günlerde sulama birliğini aradan çıkararak kendimiz devam ettirmeye çalışıyoruz. İnşallah başarılı oluruz, halkımızda inşallah memnun olur. Bir dönüm sulama parasına 380 lira yazılıyor. İlk taksiti yatırmasan yüzde 20 ceza, son taksiti yatırmasan yüzde 20 ceza alıyorsun. Burada kongremizi yaptık ve müracaatlarımızı da bu doğrultuda yerine getireceğiz.”
>>>>SELÇUK DÖNMEZ
-
7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Kapılarını Açıyor
-
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU
-
İlimizde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliklerle Kutlandı
-
YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI GEÇİT, “19 MAYIS, BAĞIMSIZLIK YOLUNDA ATILAN TARİHİ BİR ADIMDIR”
-
BAŞKAN TAŞKIN’DAN 19 MAYIS MESAJI
-
19 MAYIS ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR