Advert
Advert

28 Şubat’ı Unutmadık, Unutturmayacağız

28 Şubat, aziz milletimizin hafızasında demokrasimize ve milli iradeye yönelmiş antidemokratik bir müdahale olarak yerini almıştır. 28 Şubat 1997 süreci; seçilmiş hükümete karşı vesayet odaklarının devreye girdiği, inanç özgürlüğünün kısıtlandığı, eğitim ve çalışma hayatında binlerce insanın mağdur edildiği karanlık bir dönemin adıdır.

Yayınlanma Tarihi : Google News
28 Şubat’ı Unutmadık, Unutturmayacağız
Reklam Reklam

 

 

Bu süreçte hedef alınan isimlerin başında, 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan gelmektedir. Hayatı boyunca “önce ahlak ve maneviyat” şiarıyla hareket eden Erbakan Hocamız, milletimizin inanç değerlerini koruma, adil bir ekonomik düzen kurma ve bağımsız bir Türkiye inşa etme mücadelesi vermiştir.

 

Saadet Partisi olarak bizler, Erbakan Hocamızın ortaya koyduğu Milli Görüş vizyonunu; adalet, üretim, kalkınma ve güçlü Türkiye idealleri doğrultusunda sürdürmeye kararlıyız. 28 Şubat süreci, sadece bir siyasi müdahale değil; aynı zamanda toplum mühendisliğinin, ayrımcılığın ve hak ihlallerinin yaşandığı bir dönemdir. Başörtüsü yasakları, katsayı adaletsizliği ve fişlemeler; milletimizin vicdanında derin yaralar açmıştır.

 

Ancak unutulmamalıdır ki; millet iradesi üzerinde hiçbir güç kalıcı değildir. Tarih göstermiştir ki, demokrasi dışı müdahaleler er ya da geç milletin azmi ve kararlılığı karşısında kaybetmeye mahkûmdur. Bugün bizlere düşen görev; geçmişin acılarından ders çıkararak demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve temel hak ve özgürlükleri tavizsiz şekilde savunmaktır.

 

Bu vesileyle başta Erbakan Hocamız olmak üzere 28 Şubat’ın mağdurlarını rahmet ve minnetle anıyor; bir daha benzer süreçlerin yaşanmaması için kararlılığımızı ifade ediyoruz. Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı vefatının sene-i devriyesinde rahmetle anarken; “Yaşanabilir Bir Türkiye”, “Yeniden Büyük Türkiye” ve “Adil Bir Dünya” ideallerini gerçekleştirmek için azimle çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

 

Av.Hamza PAŞAHAN 

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı

begendim
0
Begendim
bayildim
0
Bayildim
komik
0
Komik
begenmedim
0
Begenmedim
uzgunum
0
Uzgunum
sinirlendim
0
Sinirlendim
Reklam

Reklam