Advert
Advert

Trump’tan İran mesajı: Nükleer şart değişmedi

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülen temasların telefon üzerinden sürdürüldüğünü açıkladı.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Trump’tan İran mesajı: Nükleer şart değişmedi
Reklam Reklam

ANKARA-BHA

Trump, olası bir anlaşmanın İran’ın nükleer silah hedeflerinden tamamen vazgeçmesine bağlı olduğunu yineledi.

Beyaz Saray’da gazetecilere konuşan Trump, İran ile temasların devam ettiğini belirterek, “Artık her seferinde bir belge görmek için uzun uçuşlar yapmıyoruz. Görüşmeleri telefonla yürütüyoruz” dedi. Yüz yüze görüşmeleri tercih ettiğini de dile getiren Trump, mevcut şartlarda temasların bu şekilde sürdüğünü ifade etti.

Anlaşma şartı: Nükleer programdan vazgeçiş

Trump, ABD’nin İran ile olası bir anlaşma için temel şartının değişmediğini vurgulayarak, Tahran yönetiminin nükleer silah edinme hedeflerinden tamamen vazgeçmesi gerektiğini söyledi. 

ABD ile İran arasında 8 Nisan’da varılan ateşkesin ardından, Pakistan arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerden sonuç alınamamıştı. Bunun üzerine Trump, 13 Nisan’da İran’a yönelik “deniz ablukası” kararı almıştı. Bu süreçte Hürmüz Boğazı başta olmak üzere bölgede tansiyon yükselirken, ABD güçleri Umman Denizi ve Hint Okyanusu’nda İran’a ait bazı ticari gemilere müdahale etmişti. İran ise buna karşılık, Hürmüz Boğazı çevresinde bazı gemilere el koyarak karşı hamlede bulunmuştu.

begendim
0
Begendim
bayildim
0
Bayildim
komik
0
Komik
begenmedim
0
Begenmedim
uzgunum
0
Uzgunum
sinirlendim
0
Sinirlendim
Advert