MENÜ
Açık

KIRTASİYE MASRAFI 300-420 TL

Ekonomi - 31/08/2021 00:04 A A



Malatya Deniz Kitap Evleri sahibi ve TSO yönetim Kurulu üyesi Mesut Özdemir; ” Marketlerde satılan kırtasiye ürünleri fiyat endeksli olarak üretildiği için genelde kaliteden yoksun merdiven altında markasın bilmediğimiz, duymadığınız bir şekilde üretilerek satışı sunulduğunu söyledi.
1 Eylül’de ilkokul ve 6 Eylül’de de diğer okullarda ders zili çalacak ve yüz yüze eğitime start verilmiş olacak. Bu anlamda da kırtasiye ihtiyaçları nedeniyle kırtasiyecilerden velilere uyarı geldi ve ürünlerini bildikleri, tanıdıkları kırtasiyecilerden almaları yönünde uyarılarda bulunuldu.
“MERDİVEN ALTI ÜRÜNLER”
Marketlerin çoğunda fiyat endeksli üretilen kalitesiz ürünler satıldığını ileri süren Malatya Deniz Kitap Evleri sahibi ve TSO yönetim Kurulu üyesi Mesut Özdemir; “Marketlerindeki fiyat oyunlarına dikkat edelim. Kırtasiyelerde özellikle okul sezonlarının yaklaştığı dönemlerde marketler, kırtasiye ürünlerinde fiyat endeksli fiyatı öne çıkararak kırtasiye sektörü içerisinde bir pastadan dilim almak istiyor. Ama bu marketlerde satılan ürünlerin birçoğunun kırtasiyedeki meslektaşlarımızın hiç biri bu markaları satmıyor. Fiyat endeksi öne çıktığı için kaliten yoksun, genelde merdiven altında üretilen ürünler, markasını bilmediğiniz, duymadığınız bir şekilde markete gittiğinizde karşınıza çıkıyor. Bu ürünlerin fiyatına odaklandığınız zaman tercih ediyorsunuz. Ama yarın hem hizmet noktasında, hem kalite noktasında, hem de sağlık noktasında çok büyük sorunlarla karşılaşıyorsunuz. Ucuza aldığınız düşündüğünüz ürün dönem sonunu getirmiyor ve yeniden almak zorunda kalıyorsunuz ve ucuzu daha pahalıya almış oluyorsunuz.
Kırtasiye ürünleri, kırtasiyeciden alınır. Bildiğiniz, tanıdığınız sizlere yakın olan kırtasiye mağazalarından alış veriş yapmanız hem ürün fiyatı anlamında, hem kalite, hem de sağlık anlamında sizleri mutlu edebilecek bir alış verişi yaşatacaktır. Bugün çocuklarımızın en çok dokunduğu oyun hamurları, silgiler, kalemler, açacaklar eğer nitelikli ve kaliteli malzemeden yapılmıyorsa ellerde egzamanlar, alerji reaksiyonlar üretebiliyor. Kanserojen maddelere karşı çocuklarımız maruz kalabiliyor. Bunlar için neler yapmak gerekiyor? Bilindik ve tanıdık markaları, bildiğiniz ve tanıdığınız kırtasiyelerden, kitap evlerinden almanız gerekiyor.
KIRTASİYE SEKTÖRÜNDE FIRSATÇ ILIK VAR MI?
Kırtasiyeci esnafının geçen yılki fiyatlardan satış yaptığına dikkat çeken Özdemir; “Bunun akabinde muhakkak bir liste çıkarmış olmanız, bu listeye göre ihtiyacınız doğrultusunda alış veriş yapmanız bütçenizi korumanız açısından önem teşkil edecektir. Kırtasiyelere zam geldi mi, fırsatçılık var mı? Gibi dolaşan haberler var. Hiçbir kitapevi ve kırtasiye sektörü bu dönemi fırsata çevirmiyor. Özellikle 1,5 yıldır neredeyse kapalı olan eğitim döneminde ellerinde geçen dönemden kalan ürünler var. Bunların geçişleri olmasına rağmen birçok meslektaşım bu fiyat geçişlerini yapmayarak ellerindeki ürünleri daha uygun fiyatla müşterilere yansıtıyor. Tezgahta biten ürünler olursa bunu da yeni gelen fiyatlar üzerinden yine uygun bir şekilde satışa çıkacaktır. Dünya globaline baktığımızda birçok sektörde inşaattan tutun, kırtasiye sektörüne kadar ham maddede birçok ürünün fiyatı elbette değişiyor. Ama bu yıl en azından kırtasiye sektörü bir önceki yıla göre en fazla yüzde 10’luk bir artışla bütçeye yansıyacak durumdadır. “diye konuştu.
KIRASİYE MASRAFI 300-420 TL
Veliler ve öğrenciler şuan ne kadar bir bütçe ile alış veriş yapar? Sorusunu da yanıtlayan Özdemir; ” İlkokullar için yaklaşık 300 TL’lik bir rakam, kırtasiye, kalem, çanta, defter, beslenme çantası boya gurupları, kalem ve matara gibi bütün unsurları kattığınızda yaklaşık 300 TL’lik gibi bir bütçeyle ilkokuldaki alış verişini eksiksiz bir şekilde yerine getirebiliyor. Orta ve lise durumlarında ise, çantası, kalemi, boya gurupları vs… araç gereçleri dahil ettiğimizde yaklaşık olarak 420 TL bir rakamda ortaokul ve lisede velilerimizi bekleyen bir bütçe olarak yansıyor.
KIRTASİYE MAĞAZALARINDA BÜYÜK İNDİRİMLER VAR
Mağazalar ve kitapevleri şuanda büyük kampanyalar yapmış durumda. Hem avantajlı kampanya ürünleri, hem kredi kartı taksit imkanlarıyla da velilerimizin yükünü, özellikle Eylül ayında hem okul kıyafetleri, hem kırtasiye malzemeleri, hem yayın giderleriyle bütçede oluşacak yoğunlukla taksit avantajıyla beraber 5 taksit gibi bir imkanla velilerin yükünü hafifletmek amacıyla çalışmalar yapıyorlar.
“CIVIL CIVIL SESLERİ ÖZLEDİK”
Özdemir, Dükkanlarında çocuk ve öğrenci seslerini özlediklerini ifade ederek; “Bizler çocuklarımızı, öğrencilerimizi ve onların cıvıl cıvıl seslerini dükkanlarımızda özledik. İnşallah 6 Eylül’de açılacak okullarla beraber hem bu özlemimizi giderirken, hem de 1,5 yıldır pandemiden dolayı ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan kitap ve kırtasiye sektörü yeni dönemin hasadını inşallah alıyor olacaktır.” Dedi.

Ekonomi - 00:04 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.