Büyükşehir Belediyesi Beton Santrali Üretime Başladı
Başkan Gürkan: “Deprem dolayısıyla yaşadığımız acılara ikinci bir acı olarak da haksız kazanç kazanmalarına müsaade etmeyeceğiz. Hangi konuda hangi üretim mekanizmasında olursa olsun Büyükşehir Belediyemiz güçlüdür, o konuda üretim yapabilecek kapasitesi vardır.”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş’nin beton santralinde üretim denemelerinin tamamlandığını ve beton satışına başlandığını açıkladı.
Beton fiyatlarındaki fahiş fiyat artışlarını dizginleyecek ve piyasadaki beton fiyatlarını regüle edecek olan Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan ESENLİK’in beton üretimine başladığını ifade eden Başkan Gürkan önümüzdeki günlerde MESTON şirketine ait yeni beton santralinin de faaliyete geçeceğini söyledi.
YOLDAŞ: TAM KAPASİTEYLE BETON ÜRETİMİNE BAŞLADIK
ESENLİK beton santralinin tam kapasiteli üretime geçtiğini belirten ESENLİK Ticari Direktörü Ömür Yoldaş, “ESENLİK A.Ş. olarak beton sektörüne girmiş bulunmaktayız. Bir hafta boyunca yaptığımız test çalışmaları sonucunda bugün itibariyle tam kapasiteli üretime başladık. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde Malatya’mıza ve ülkemize hizmet etmekten gurur duyuyoruz” diye konuştu.
ÜNLÜ: ÇOK KISA SÜREDE BETON SANTRALİNİ HİZMETE AÇTIK
ESENLİK’e ait beton santralinin beton satışına başladığını söyleyen ESENLİK Genel Müdürü Ata Ünlü, “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarına katkı olsun diye beton sektöründeki fiyatları dengelemek amacıyla çok kısa bir sürede beton santralimizi faaliyete geçirdik. Deneme çalışmalarımız tamamlandı. Bugünden itibaren satışa başlayacağız. Malatya’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
OKYAY: ŞEHRİMİZE İKİ BETON SANTRALİ KAZANDIRDIK
6 Şubat tarihinde vuku bulan depremlerin ardından Malatya’da büyük bir beton arzına ihtiyaç duyulduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Latif Okyay, “6 Şubat depremlerinde şehrimizde oluşan büyük yıkımlardan sonra şehirde yeni bir ihtiyaç durumu hâsıl oldu. Şehrimizdeki beton santrallerinin beton yetiştirememesi nedeniyle piyasada ciddi anlamda beton arzı ve sıkıntısı yaşandı. Bu bağlamda hem ESENLİK şirketimiz hem de MESTON şirketimiz aracılığıyla şehrimize 2 beton santrali kazandırdık. Şehirdeki hem beton arz dengesini sağlamak hem de piyasadaki fiyat dengesi oluşturmak amacıyla bu çalışmalara başlandı. Beton santrallerinin teknik çalışmaları tamamlandı. Bugünden itibaren hem beton satışı hem de beton döküm çalışmaları başlayacak. MESTON şirketimiz tarafından inşa edilen beton santralindeki çalışmalarımızı da tamamladık. Önümüzdeki hafta içinde MESTON şirketimizde beton satışına başlayacak. Beton santrallerimizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
GÜRKAN: MALATYA’DAKİ BETON FİYATLARINI DENGELEYECEĞİZ
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan beton santralinin piyasadaki fahiş fiyatları dengeleyeceğinin altını çizen Başkan Gürkan, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin, şehrimizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için büyük gayret gösteriyoruz. İnşallah yarından itibaren 100 büyük eserin açılışının müjdesini vereceğiz. Türkiye Yüzyılı diye ifade ettiğimiz Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Büyükşehir Belediyesi olarak 100 büyük tesisin açılışını gerçekleştireceğiz.
ESENLİK Şirketimizin şehrin doğusunda yapmış olduğu beton santralinin üretim startını veriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde de şehrin batısında Belediyemiz şirketlerinden MESTON tarafından yapılan beton santralinin üretim startını vereceğiz. Bugün Cumhuriyetimizin muasır medeniyetin üzerine çıkma hedefine uygun olarak bir taraftan inşaat ve imarla çalışmalarımızı sürdürürken inşaat ve imara altyapı olabilecek beton santrallerini, asfalt plentlerini hizmete açıyoruz” şeklinde konuştu.
GÜRKAN: HAKSIZ KAZANÇLARIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ
Başkan Gürkan konuşmasının devamında, “ESENLİK Şirketimizin toplumun gıda ihtiyacını karşılama noktasında regüle görevini yaptığı gibi beton santrali ile de inşaat sektörüne regüle görevini yapacak yeni bir tesisin üretim startını veriyoruz. Bu tesisin Malatya’mıza, ülkemize ve şehrimizin imarına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Deneme üretimleri tamamlanmış olan beton santralimizin üretim startını vereceğiz. Saatte 140 metreküp üretim yapacak olan santralimiz 10 saatte 1400 metreküp günlük normal kapasite ile çalışırsa 2500 metreküp beton üretecek. 2500 metreküp de MESTON Şirketimize ait olan santralimiz üretim yapacak. Malatya’da günlük olarak toplam 5000 metreküp beton üretimi yapılmış olacak. Bu yatırımları Malatya’ya kazandırırken bu şehrin piyasa dengesini sağlarken haksız kazançların da önüne geçmiş olacağız.
Büyükşehir Belediyesi olarak beton santrallerini kurduk. ESENLİK gıda sektörümüz var, ekmek fabrikamız var, ulaşım noktasında çalışmalarımız var, inşaattaki MESTON Şirketimiz var, daha ileriki aşamada özel sektörün haksız kazanç temini noktalarında hangi konuda olursa olsun belediye olarak onlara müdahale edeceğiz. Hizmet belediyeciliğini öne çıkarırken vatandaşımızın da hak ve hukukunu korumakla mükellefiz. Deprem dolayısıyla yaşadığımız acılara ikinci bir acı olarak da haksız kazanç kazanmalarına müsaade etmeyeceğiz. Hangi konuda hangi üretim mekanizmasında olursa olsun Büyükşehir Belediyemiz güçlüdür, o konuda üretim yapabilecek kapasitesi vardır. Beton santralleri kurarak çalışmalarımızı başlattık, yarın başka türevleri de eğer piyasayı regüle etmemiz gerekirse, piyasada haksız rekabet varsa onun önüne geçme noktasında da Büyükşehir Belediyesi olarak o çalışmaları da yapacağız. Bu tesiste emeği geçen ESENLİK şirketimiz ile onlarla paydaş olan özel müteşebbisimize ve Belediyemizin bütün birimlerine sonsuz teşekkür ediyorum. Bu tesisin Malatya’mızın inşasında ve imarında önemli bir rol oynayacağını düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte kurmuş olduğumuz Yerinde Dönüşüm Daire Başkanlığıyla birlikte yoğun bir çalışma içerisinde, bütün bu şehri ayağa kaldırma noktasındaki azim ve kararlı bir şekilde çalışmalar yürüteceğiz. Bu konuda da kimsenin tereddüttü olmasın. Şu anda bütün bunların alt yapısı hazırlanıyor. Gerekli bütün hazırlıkları tamamladıktan sonra hızlı bir şekilde yerinde dönüşüme başlayacağız. Şehrimizin omurgasının, belleğinin, hafızasının ve kimliğinin yitirilmemesi noktasında şehri tekrar ayağa kaldırma gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Beton santralimizde üretimi yapılan betonun santralindeki metreküp fiyatı 1500 TL + KDV olacaktır. Belirlemiş olduğumuz bu fiyat sonrasında beton üretimi yapan firmaların fiyatlarını yeniden gözden geçireceklerine inanıyorum” dedi.
-
Malatya’da ‘ 6 Şubat depremi sonrası Malatya’nın demografik ve psikososyal yapısı’ konulu panel düzenlendi.
-
Vali Seddar Yavuz Rezerv ve Kentsel Dönüşüm Alanlarında İncelemelerde Bulundu.
-
MESOB Başkanı Şevket Keskin’den Arguvan ve Arapgir Ziyareti
-
Demiryolu Geçitlerindeki Trafik Kazalarının Önlenmesi ve Denetlenmesi
-
Sadıkoğlu: “Depremler, inşaatlar ve göç devam ederken mücbir sebep sona ermemeli”
-
İlimizde Tarım Sektöründe Deprem Süreci ve Sonrası Yapılan Çalışmalar