Kurutmalık Domates’de Hasat Zamanı

Malatya’nın Kuluncak İlçesi Kaynarca Mahallesi’nde sergenleri görsel şölene çeviren kurutularak yurt dışına satışı yapılan domates de hasat başladı.
Her yıl kurutmalık domates yetiştirilen ve yurt dışına satışı yapılan kurutmalık domates hasadı başladı. 1 Eylülde başlayıp 30 Eylül’de son bulacak hasat için işçiler sıcak havaya rağmen çalışmalarına son hız devam ediyor. Domates hasadı hakkında bilgi veren Kaynarca Mahalle Muhtarı Tahsin Boyraz şunları dile getirdi: ” Domates kurutmayı Kaynarca’da geleneksel hale getirdik. Bu yıl da domates verimimiz ürünlerimiz iyi oldu. 800 dönüm alana 2 milyona yakın domates fidesi dikildi.”
Domates kurutma işinde çalışan işçiler değinen Boyraz: ” Günlük 400 tarım işçinin çalıştığı ilçede ekonomiye ve istihdama ciddi katkı sağlıyor. Bu tempo yaklaşık 1 ay devam ediyor. Bu tempomuz 1 Eylülden 30 eylüle kadar devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
Devletin kuru domates işine yeteri kadar destek vermediğinin vurgulayan Boyraz: ” Devletten herhangi bir destek almıyoruz. Devlet destek olarak bize sadece domatesi kurutmalık file verdi.” şeklinde konuştu.
Boyraz ayrıca kuru domatesleri yurt dışına ihraç ettiklerini vurguladı.
-
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Ağustos Ayı Toplantısını Yaptı
-
“ÜLKEMİZİN YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİLERİNİ DAHA ÇOK TANITMAMIZ GEREKİYOR”
-
Başkan Geçit, Devam Eden Yatırımları ve Yeni Projeleri Tanıttı
-
BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
-
YAŞ Kararları açıklandı: TSK’da Üst Düzey Atamalar ve Emeklilikler – Birlik Haber Ajansı
-
MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ANLAMLI ETKİNLİK ÇOCUKLAR FERİBOT GEZİSİ İLE GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİ