MalatyaTSO Üyelerinin Sorunları Bakanlıklara İletiliyor
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 7.Meslek Komitesine üye müteahhitlik firmalarının sorun ve talepleri hazırlanan resmi yazı ile ilgili bakanlıklara gönderildi.
Malatya’da faaliyet yürüten tüm sektörlerin depremden etkilendiğini kaydeden Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “6Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş/Pazarcık ve Kahramanmaraş/Elbistan merkezli yaşadığımız depremler binlerce insanımızı hayattan koparırken, geride kalanlar için üstesinden gelmesi çok zor yaşam koşulları bıraktı. Odamızın 10 bin üyesi bulunuyor, üyelerimizin %80’i depremden doğrudan etkilendi. Meslekkomitelerimiz tarafından bizlere iletilen tüm sorunları ve talepleri ilgili bakanlıklara gönderiyoruz. Göndermeye de devam edeceğiz. Son olarak 7. meslek komitemiztarafından iletilen sorunları ilgili bakanlıklara gönderdik. Çözümü noktasındatakipçisi olacağız. Müteahhitlik firmalarımızın yaşadığı bir takım sorunlar veönlerine çıkan engeller doğrudan vatandaşımızın da mağdur olmasına sebepoluyor. Örneğin orta hasarlı binaların güçlendirme projeleri ve inşaatlarınperformans analizlerinin belediyeler tarafından onaylanmaması, bekletilmesivatandaşımızın evlerine daha geç taşınmasına sebep oluyor. Bu ve buna benzermağduriyetlerin önüne geçmek için sorunları her platformda dile getirmeyisürdüreceğiz” dedi.
İVEDİLİKLEÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI TALEP EDİLDİ
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı,Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve TOBB’agönderilen yazıda, “Deprem sonrası ağır yara alan meslek kollarından biri dehiç kuşkusun müteahhitlik mesleğidir. Odamıza kayıtlı müteahhitlik firmalarınınve yetkililerinin bazı sorunları ve talepleri bulunmaktadır. 7. MeslekKomitemiz tarafından iletilen sorun ve taleplerin ivedilikle çözümekavuşturulmasını talep ediyoruz” denildi.
Bakanlıklara gönderilen yazıda şu sorunlar vetalepler yer aldı;
Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi venatamam binaların performans analizlerinin ilgili belediyeler tarafındanincelenerek ivedilikle inşaatların devamının sağlanması, onay sürecinin hızlandırılması.
Deprem sonrası durdurulan imarın yeniden açılması.
İmar planlarının netleşerek yeni kat yüksekliklerinin belirlenmesi.
TOKİ’ye deprem konutları ve köy evleri yapan firmaların inşaat aşamalarının sekteye uğramaması açısından hak edişödemelerinin düzenli olarak yapılması.
Yerinde dönüşümün gerçekleşebilmesi açısındandeprem sonrası artan işçilik ve malzeme fiyatlarının kontrol altında tutulmasıve ek tedbirler getirilmesi.
Parsel kaymalarından dolayı yapılan
ölçümlerde şehir merkezlerine öncelik verilmesi.
-
“Yeşilyurt’u Çözüm Odaklı Belediyecilikle Ayağa Kaldıracağız”
-
Sadıkoğlu: “E-haciz uygulamaları depremin açtığı yarayı daha da büyütüyor”
-
Mehmet Emin Doğaner Güven Tazeledi
-
Battalgazi’de Badminton Heyecanı
-
MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EĞİTİM MERKEZLERİNDE SINAVA GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLÜ DENEME SINAVI İÇİN TER DÖKTÜ
-
Malatya’da eğitimlerini tamamlayan 244 hafız icazetlerini aldı