Türk Prysmian, 2020’nin finansal raporunu açıkladı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde kurulu bulunan Türk Prysmian Kablo, 2020 yılı finansal sonuçlarına göre hem yurtiçi, hem de yurtdışı pazarlarda büyümesini sürdürdü.
BURSA (İGFA) – 2020 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Türk Prysmian Kablo fabrikası, cirosunu 2019 yılına kıyasla yüzde 23 oranında artırarak, 1 milyar 802 milyon 184 bin 466TL’ye yükseltti. İhracatın ciro içerisindeki payını da yine 2019 yılına göre artırarak yüzde 37’ye çıkaran şirketin net karı bir önceki yıla kıyasla yüzde 17,9’luk bir artışla 42 milyon 418 bin 644 TL olarak açıklandı.
AR-GE HARCAMALARI DA YÜKSELDİ
Mudanya’daki fabrikasında, Türk kablo sektöründeki ilk T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge Merkezi’ne sahip olan Türk Prysmian Kablo’nun, 2020 yılında Ar-Ge harcamalarının yüzde 14,4 artarak, 4 milyon 651 bin 103 TL’ye yükseldiği açıklandı.
Pandemi döneminin zorlu koşullarına rağmen 2020 yılını büyüme ile kapattıklarını ifade eden Türk Prysmian Kablo CEO’su Cinzia Farisè, 2021 yılında da Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketi olarak çevreye duyarlı yeni ürün ve sistemler üzerindeki yatırımları sürdüreceğini söyledi. 2021 yılında yenilikçi ürünler geliştirmeye ve yeşil ürünlerin satışını artırmaya devam edeceklerini kaydeden CEO Cinzia Farisé, bu süreçte yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir teknolojinin üretimini desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.
-
Doğanşehir Belediyesi’nden takdir toplayan sosyal belediyecilik hizmetleri
-
Otizmli Çocuklar Büyükşehir Sanat Merkezi’ndeki Kurslarda Yeteneklerini Sergiliyor.
-
Başkan Geçit, “Kırsal Güçlenirse Şehirde Güçlenir”
-
Vali Yavuz, Rezerv Alanları Basınla Birlikte Yerinde İnceledi
-
AGD den Malatya’da: Şehadetin Kutlu Olsun! Anma Etkinliği Anadolu Gençlik Derneği Filistinli Büyük Komutan İsmail Haniye’nin şehadetinin 1. yıl dönümünde anma etkinliği düzenliyor.
-
*Malatya ile Kırgızistan arasındaki ticari bağ güçlenecek*