Malatya Büyükşehir Belediyesinden Örnek Çalışma
Malatya’da hayata geçirilen proje ile restoranlarda arta kalan gıdalar artık çöpe atılmak yerine Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağına yollanacak.
Türkiye’de yeme-içme sektöründe artan gıdaların sokak hayvanlarına verilmesi yönünde atılan adımlar sonucunda Malatya’da da başlatılan proje hayata geçiriliyor. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Malatya İl Başkanı Rıdvan Budak, son dönemde sokak köpeklerinin barınaklara toplatılmasının gündeme geldiği bu dönemde harekete geçtiklerini söyledi.
Yerel yönetimlerin desteğiyle yeme-içme sektöründe artan gıda atıklarını hayvan barınaklarına ulaştırılacağını belirten Budak, bir restoranda her gün ortalama 8-10 kilogram yemek atığı çıktığını ifade ederek, “Biz de TÜRES olarak bu gıda atıklarını Malatya’da Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde bulunan hayvan barınağındaki sokak hayvanları ile buluşturmak istiyoruz” dedi.
Barınaklardaki hayvanlara ağırlıklı sığır atığı olmak üzere gıda desteği vereceklerini belirten Budak, “TÜRES üyeleri olarak bu şekilde hem gıda israfının önüne geçmek hem de hayvan dostlarımızın gıda ihtiyacını karşılamak ve barınaklara destek olmak istiyoruz. Yerel yönetimlerle iş birliğine hazırız” diye konuştu.
-
MAKULDER BaşkanıOsman Çalışkan dan Üç Ayların Başlangıcı Mesajı
-
Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş’tan Üç Aylar Mesajı
-
Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz’den Üç Aylar Mesajı
-
MEHMET FENDOĞLU TBMM’DE KONUŞTU: “TERÖRSÜZ TÜRKİYE MİLLİ HEDEFİMİZ”
-
Erdoğan: Savunma sanayiinde dünyada ilk 10 hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz – Birlik Haber Ajansı
-
MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN PÜTÜRGE’YE 41 MİLYON LİRALIK HİZMET

