81 İl’de 81 Milyar Adım Atıldı
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, 81 ilimizde, 81 milyar adım çevre yürüyüşü Kapsamında Malatya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü tarafında organizasyonuyla Malatya Valiliği önünde toplanan kalabalık yürüyüş yaptı, Milet bahçesinde yürüyüş stant gezilerek bitti. Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Sayın Tümg. Selami Arslan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Laloğlu, ve öğrenciler vatandaşlar katıldı.

“Türkiye’ çevre haftası kapsamında yürüyüş düzenliyoruz”
Bu gün Dünya çevre günü, Türkiye çevre haftası Bizde bütün Türkiye’de olduğu aynı saat aynı gün Malatya’da çevre yürüyüşü etkinliği yaptıklarını ifade eden Malatya Valisi Hulusi Şahin Bir farkındalık olsun çevre bilincinin tekrar Ülkemizin ve Şehrimizin gündemine getirelim diye, bu yürüyüşü gerçekleştirdik hepimiz biliyoruz ’ki çevre bilinci olmazsa olmazımız Bu çevreye yeteri kadar duyarlı olmazsak evlatlarımıza bırakacağımız bir çevre kalmayacak Dünya’nın nüfus hızla artıyor kaynaklar hızla tükeniyor bu hızla devam edersek . Bunun hesabını yine Dünya bizden insanlardan soracak. Bilinçli bir yaşam tarzının duyarlı bir yaşam tarzını benimsemişsek şuandaki yaşam tarzımız sürdürülebilir değil bunu Hayır kırmak için bu gün Malatya’ya sokaklarında yürüdük Millet bahçesinde tamamladık. Birazdan stantları gezeceğiz sıfır atıkla ilgili çalışmalar bu hususla ilgili olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde uzun zamandır özelikle kamu kuruluşlarında devam eden sıfır atık çalışmalarının sonuçlarını hep beraber göreceğiz. Kamu kuruluşlarında birkaç yıldır sıfır atık tam ve doğru bir şekilde işliyor hiç çöp çıkarmıyoruz. Tüm şehirlerimize ve vatandaşlarımıza teşbih edersek gerçekten çevreye duyarlı çok önemli bir iş yapmış olacağız şeklinde konuştu.

Daha sonra protokol üyeler sıfır atık stantlarını gezdi stant görevliler Malatya valisi Hulusi Şahine’ bilgi verdi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise sıfır atık stant vali ’Şahin ve çalışmaları hakkı bilgi verdi.
-
MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ İLE “MALATYA” GÖRÜŞMESİ
-
1.Kısa Film Yarışmasının Ödülleri, Muhteşem Bir Törenle Sahiplerini Buldu
-
DOĞANŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN HİZMET ATILIMI: ARAÇ FİLOSU 14 ARAÇLA GÜÇLENDİ
-
BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER İLE GÖRÜŞEN ÖLMEZTOPRAK, ÜRETİCİNİN TALEPLERİNİ İLETTİ
-
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YIL SONU SERGİSİ: EL EMEĞİ ÜRÜNLER AVM’DE SERGİLENİYOR
-
DAİMFED MALATYA’DAN BAKANLIĞA VE DEVA PARTİSİ’NE TEKNİK RAPOR SUNUMU

