İnternet Medyası Gaziantep’te Talep ve Beklentilerini Konuştu
İnternet Haber Siteleri’nin yeni yasayla birlikte şekillenmesine yönelik toplantılarının en büyüğü Gaziantep’te yapıldı.
Güçlü Anadolu İnternet Gazetecileri Derneği Yönetim Ofisi’nde TİMBİR Gaziantep Bölge Toplantısının yapılmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hacı Bayram Veli Üniversitesi, kısa adı İMEF olan İnternet Medya Fedarasyonu ve Gaziantep Üniversitesi iş birliğinde internet haber sitelerinin talep ve beklentilerinin konuşulduğu konferansa geçildi.
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, güncel yayınlar, internet siteleri ve sosyal medya kullanımının kullanımı, Gazetecilikte etik kurallar ve dezenformasyon konularında önemli bilgiler verdi.
Enformasyonun yalan ve yanlış bilgiler içermesinin topluma olan etkilerini anlatan Prof. Dr. Zakir Avşar, “Bakanlıklar ve mesleki temsilciliklerle birlikte yaptığımız bölgesel toplantılarda önemli sonuçlar elde ediyoruz. Gaziantep’te bizim önem verdiğimiz sayıda yayın organı bulunan bir ilimiz. Bu tür konferanslar ile gazetecilik etik kuralları ve bilgi kirliliğini konuşarak hem gazeteci hemde öğrencilerimizin bilgi birikimlerine katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.
Gaziantep’in yanı sıra Kahramanmaraş, Kilis illeri ve ilçelerden haber sitesi temsilcilerinin katıldığı Konferansın açılışında konuşan Güçlü Anadolu İnternet Gazeteciler Derneği (GAİGAD) Başkanı Levent Özkurt, genel durum hakkında değerlendirme yaptı. Başkan Özkurt, ‘’Bilindiği üzere Gaziantep’te Basın İlan Kurumuna bağlı 14 gazete ve sayısı 100 ila 160 arasında değişen internet haber siteleri mevcut. Konferansımıza Ankara’dan etkin isimler, Gaziantep Üniversitesi’nden, Gazetecilerden ve kurumlarımızdan ciddi bir katılım var. Gaziantep’te, internet ve dijital mecrada böylesine ciddi bir toplantı yapılmamıştı. Bu toplantıya katkı sağlayanlara teşekkür ederim. Bu toplantıda bizleri devlet nezdinde temsil edenler var, seçilmişler var, Kurumların Basın-Yayın Müdürleri var. Burada verilecek bilgiler, az sonra yapılacak olan konferansta değerli isimlerin yapacağı konuşmalar ile birlikte, ‘’İnternet Gazeteciliğinde neler yapılıyor, Dezenformasyon ile ilgili neler yapılıyor, hangi sorunlarla karşılaşılıyor, kişisel verilerin korunması ile ilgili neler yapılmalı gibi konular ele alınacak. Kültür ve Turizm Haberciliğinin geliştirmesi amacıyla başlansa da açılımı yapıldığında, İnternet Gazeteciliği ve Sosyal Medya kullanımı ile ilgili söyleşilerimiz olacak. Gaziantep’teki bu toplantının kentte yayın yapan medya organlarına hem de bu organlarla ilişkili olan tüm kurumlara faydalı olacağına inanıyorum’’ diyerek sözlerini noktaladı.
YEREL MEDYA ÖNEMLİ
Internet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Başkanı Dr. Süleyman Basa, sözlerine Karkamış’ta yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenleri anarak başladı. Basa, ‘’Aslında bu proje Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının ortak bir projesi. İnternet her geçen gün gelişiyor, bu gelişim ile de internet medyasının etkinliği her geçen gün artıyor. Biz de kendimize bir çeki düzen vermek için önce Telif Eğitimleri ile başladık. Kültür ve Turizm Haberciliği ile devam ediyoruz. Yerel medya o ilin tanıtım elçileridir. Biz Gaziantep’in, Şanlıurfa’nın, Rize’nin tanıtım haberlerini yapmazsak kim yapacak? İşte yerel medya bu kadar önemli. Bizler içerik üreticisiyiz aslında. Bu ülkenin yerel içerik üreticileri Yerel Medyadır. Türkiye’nin dört bir yanına gidiyoruz. Ankara, Erzurum, Tekirdağ’a gittik. Bugün Gaziantep’teyiz yarın ise Şanlıurfa’da olacağız. Türkiye’nin her bölgesine giderek, Kültür ve Turizm Haberciliğini daha iyi yapalım. Ülkemiz oldukça güzel bir ülke, ancak tanıtamadığınız zaman hiçbir işe yaramaz. Doğru tanıtımında Yerelden geçtiğine inanıyorum. Bu anlamda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum’’ diyerek sözlerini noktaladı.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Köksalan, ‘’Burada böyle önemli bir konferansın düzenleniyor olmasından dolayı çok mutluyuz. Pandeminin bitmesiyle böyle güzel toplantılarda bir araya gelebiliyoruz. Taşrada bulunan üniversitelerin İletişim Fakülteleri, yeni gelişmeleri, yeni eğitimlerin biraz daha uzağında kalıyorlar. Sizlerin buradaki varlığı çok değerli. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim’’ diyerek sözlerini noktaladı.
Konuşmaların ardından soru cevap bölümü tamamlandı ve akademisyenlere plaket verilerek proğram son buldu.
-
YEŞİLYURT BELEDİYESİ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
-
Tarihin İzleri Poyraz Konağında Canlanıyor
-
“Güvenli Ellerle Bilinçli Ebeveynlik” Projesi
-
PROF. DR. MEHMET ÖZGER İLE “HAYATA ŞİİRLE BAKMAK” SÖYLEŞİSİ MALATYA’DA GERÇEKLEŞTİ
-
‘İÇLİ KÖFTE’ YEMEK YARIŞMASININ HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI, 93 KİŞİ KAYIT YAPTIRDI
-
Kanalboyu’nda Geçici Çarşıya Kalıcı Çözümler