PKK’nın Sözde Sorumlusu İcuz Etkisiz Hale Getirildi
Terör örgütü PKK’nın silahlı kadın ve gençlik yapılanması sorumlularından Hicran İcuz, Suriye’nin kuzeyindeki Haseke’de MİT’in başarılı operasyonuyla etkisiz hale getirdi.
MİT, Vejin Jiyan Kod Hicran İcuz’u güvenlik güçlerimize yönelik eylem planlamaları ve saldırı talimatları nedeniyle öncelikli hedef olarak belirlemişti.
Terörün her türüne ve Türkiye’ye yönelen her türlü tehdide karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.
MİT’in son dönemde Suriye alanında yürüttüğü başarılı operasyonlar nedeniyle güvenlikleri konusunda son derece hassas davranan örgüt sorumluları bulundukları alanları nadir olarak terk etmekteydi.
MİT, kaynakları marifetiyle Suriye/Kamışlı’da bulunduğu bilgisine ulaştığı H.İcuz’un etkisiz hale getirilmesine yönelik detaylı ve hassas bir planlama yaptı.
MİT, örgütün özellikle sınır bölgelerindeki güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirmeyi hedeflediği saldırı/suikast tipi eylemlerin planlayıcıları arasında yer alan H.İcuz’un faaliyetlerine ilişkin saha ajanlarından anlık istihbarat alıyordu.
MİT, aldığı anlık istihbari bilgiler üzerine operasyon kararı aldı, hazırlıkları tamamladı ve Suriye/Haseke’de H.İcuz’u, düzenlediği başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi.
-
Sadıkoğlu: “Üyelerimizin ve Malatya’nın sesi olmaya devam edeceğiz”
-
Yeşilyurt’ta Zabıta, Yılbaşı Öncesi Denetimleri Artırdı
-
MALATYA’NIN YOL HARİTASI ANKARA’DA MASAYA YATIRILDI
-
Başkan Adayı Arif Ede Ziyaretlerine Devam Ediyor
-
Okullara Kar Tatili
-
4. Geleneksel Yeşilyurt Belediyesi Ödüllü 3 Bant Bilardo Turnuvası Tamamlandı

