Anaokulları da bu süreçte kreşler gibi açılmak istiyor

Malatya’da pandemi kapsamında anaokullarının tedbir amaçlı kapatılıp, kreşlerin açılmasına tepki gösteren anaokulu sahipleri, durumun çifte standart olduğunu savunarak haksız rekabet olması nedeniyle çözüm beklediklerini açıkladılar.
Malatya’da faaliyet gösteren özel anaokulları adına bir açıklama yapan eğitimci Kadime Kutlu, pandemi salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk aldığı kararda anaokullarının açık olacağının bildirildiğini ancak sonrasında il Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 4 Aralık’tan sonra özel anaokullarının kapatılıp sadece özel kreşlerin açık kalmasının kararlaştırıldığını anımsattı.
Kreş ve anaokullarının eğitim ve hizmet alanlarının aynı kitleye hitap ettiğini ifade eden Kutlu, “Burada bir çifte standart var. Bu durumun acilen giderilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.
Konuyla ilgili Vali yardımcıları ve Vali Aydın Baruş ile görüşmelerine rağmen mağduriyetlerinin giderilmediğini dile getiren Kutlu, “ Öyle ki anaokulları salgını yayıyor ama kreşler temiz algısı oluşturulmaya başladı. Ya kreşler ve anaokulları hep beraber açılmalı yada hepsi birlikte kapatılmalı. Haksız rekabete mahal verilmemeli. Biz diyoruz ki taşın altına hep beraber elimizi koyalım, kimseye haksızlık yapılmasın. Yetkililerden gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz ” dedi.
-
Başkan Geçit, “Çilesiz Semt Pazarına Market Ve Kütüphane Kazandıracağız”
-
Vali Seddar Yavuz’un Aşure Günü Mesajı
-
Amatör Spor Kulüplerine 10 Milyon TL Değerinde Spor Malzemesi Desteği
-
Yeşilyurt Belediyesi Spor Akademisi Yaz Spor Okulları Başladı
-
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN GEÇİCİ ELEKTRİK ABONELİĞİNE İLİŞKİN YENİ DÜZENLEME
-
Kavşak Düzenleme Çalışmasıyla İlgili Basın Açıklaması