Batman kırsalında tarımsal denetim

Batman’ın Oymataş köyündeki tarlaları denetime çıkan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, teknik ekiple birlikte mercimek tarlasının yanı sıra fıstık bahçesi ve hayvan çiftliğini kontrol etti.
BATMAN (İGFA) – Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ve Teknik Ekibi, Batman merkeze bağlı Oymataş Köyü’nde kontrollerde bulundu. Köyde ikamet eden üretici Naif Demir’e ait mercimek tarlasını kontrol eden Gün, kuraklıktan etkilenmediği ve kardeşlenme yaptığını tespit etti. Fıstık bahçesinde de kontrollerde bulunan Gün, fıstık fidanı dikimi yaparken, üreticilerle bilgi alışverişi yaptı. Denetimlerde hayvan zabıtası kapsamında küçükbaş hayvan çiftliğini kontrol eden müdürlük ekipleri, besleme konusunda da rasyon önerisinde bulundu.
BENZER HABERLER
-
Doğanşehir Belediyesi’nden takdir toplayan sosyal belediyecilik hizmetleri
-
Otizmli Çocuklar Büyükşehir Sanat Merkezi’ndeki Kurslarda Yeteneklerini Sergiliyor.
-
Başkan Geçit, “Kırsal Güçlenirse Şehirde Güçlenir”
-
Vali Yavuz, Rezerv Alanları Basınla Birlikte Yerinde İnceledi
-
AGD den Malatya’da: Şehadetin Kutlu Olsun! Anma Etkinliği Anadolu Gençlik Derneği Filistinli Büyük Komutan İsmail Haniye’nin şehadetinin 1. yıl dönümünde anma etkinliği düzenliyor.
-
*Malatya ile Kırgızistan arasındaki ticari bağ güçlenecek*
YORUM BIRAK
YORUMLAR
Hiç yorum yapılmamış.