Burhan, “Basın Mensuplarına da Yeşil Pasaport Verilmeli”

Basın mensuplarının görevlerini daha iyi yapabilmesi için Yeşil Pasaport verilmesi gerektiğinin söyleyen Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan Cumhurbaşkanına çağrıda bulundu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan şunları dile getirdi: “Milletimizin en önemli organlarından birisi medyadır. Medya yasama, yürütme ve yargıdan sonra en önemli güçtür. halkımızın haber alma özgürlüğü medya sayesinde olur.
Medya mensupları kimi zaman depremdedir kimi zaman seldedir.
Kimi zaman yangındadır. Kimi zaman savaştadır. Medya mensuplarının imkânlarının özellikle çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımıza, İletişim Başkanımız Sayın Fahrettin Altun’a, Dışişleri ve iç işleri Bakanımıza bir çağrıda bulunuyoruz. Diyoruz ki basın kartı sahiplerinin Medya çalışanlarının da yeşil pasaport alması gerekiyor.
Elbette her basın kartı sahibi yeşil pasaport alamaz, bunun ölçüleri, kriterleri olması lazım. Bizim için en önemli kriter 10 yıl sarı basın kartı taşımış olan değerli basın mensupları kamu güvenliğini ihlal eden bir durumları söz konusu değilse, mesleklerini icra edebilmeleri yurt dışına rahatlıkla çıkabilmeleri için yeşil pasaport imkanından faydalanmaları gerekir. Bu konu fevkalade önemli bir konudur. Basın mensuplarının rahat çalışabilmesi demokrasinin güçlenmesi demektir. Özgürlüklerin güçlenmesi demektir. Yeşil pasaport alması çok önemlidir. Cumhurbaşkanımızdan ve yetkililerden bu konuda yardım talep ediyoruz.”
BENZER HABERLER
-
MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ANLAMLI ETKİNLİK ÇOCUKLAR FERİBOT GEZİSİ İLE GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİ
-
“HEM SAHADA HEM DE ARAZİ DE YOĞUN BİR GAYRET SARF EDİYORUZ”
-
BATTALGAZİ’DE ÇOCUKLAR GELENEKSEL OYUNLARLA BULUŞTU
-
Emniyetten Narkotik Operasyonu
-
Doğanşehir Belediyesi’nden takdir toplayan sosyal belediyecilik hizmetleri
-
Otizmli Çocuklar Büyükşehir Sanat Merkezi’ndeki Kurslarda Yeteneklerini Sergiliyor.
YORUM BIRAK
YORUMLAR
Hiç yorum yapılmamış.