-7° Açık

DEVA Partisi: ” Sağlık çalışanlarının istifa yasağı kaldırılmalı”

Türkiye - 14/03/2021 09:41 A A



DEVA Partisi Sağlık Politikaları Başkanı Aysun Hatipoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir basın açıklaması yaptı. Pandemi sürecinde ön saflarda mücadele gösteren tüm sağlık çalışanlarına minnettar olduklarını ifade eden Hatipoğlu, kamudaki sağlık çalışanlarına getirilen istifa yasağının derhal kaldırılması gerektiğini vurguladı.

ANKARA (İGFA)-  DEVA Partisi Sağlık Politikaları Başkanı Aysun Hatipoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle yaptığı basın açıklamasında, Tıp Bayramı’nın COVID-19 salgını ile mücadelenin birinci yıldönümü nedeniyle bu yıl çok farklı bir anlam taşıdığını kaydetti.  Vakaların tespiti, aşılama ve sosyal kısıtlamalar konusunda strateji ve planlamadaki pek çok zafiyete rağmen, Türkiye salgın ile mücadeleyi sağlık ordusunun kendi hayatlarını riske atma pahasına gösterdiği olağanüstü çaba sayesinde yönettiğini vurgulayan Hatipoplu,  Sağlık çalışanlarımızın mesleki bilgisini, tecrübesini ve mücadele gücünü Covid-19 salgını ile bir kez daha hatırladık. Onların sayesinde kendimizi ve sevdiklerimizi güvende hissediyoruz. Bunun için her bir sağlık çalışanına minnettarız. Bilimsel çalışmalar, sağlık çalışanlarının COVID-19 ile toplumun diğer kesimlerinden 14 kat daha fazla enfekte olduğunu, hastalandığını, sakat kaldığını, hatta vefat ettiğini gösteriyor” dedi.

ŞİDDET DURDURULMALI

Resmi kayıtlara göre pandemi ile mücadelede bugüne kadar 385 sağlıkçının hayatını kaybettiğini hatırlatan Aysun Hatipoğlu,  “Bu nedenle, salgının ilk başladığı günlerden itibaren, COVID-19’un bir meslek hastalığı olduğunu söyledik. Tüm sağlık çalışanlarını eşit şekilde kapsayan, Sağlık Bakanlığı’nın HSYS kayıtlarını illiyet bağı olarak kabul eden ve böylece sağlıkçılara ispat yükü yüklemeyen somut bir yasal düzenlemeye ivedilikle ihtiyaç vardır.  3 Mart 2021 tarihinde yayımlanan bir genelgeyle kamudaki sağlık çalışanlarının istifa taleplerinin “her ne sebeple olursa olsun kabul edilmeyeceği” ifade edilmiştir. Bu yasak derhal kaldırılmalıdır. Sağlıkta şiddeti önlemeye ilişkin yasanın Nisan 2020’de çıkmış olmasına rağmen, 2020 yılının son altı ayında kamuoyuna yansıyan 117 şiddet olayı meydana geldiği; 231 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığı tespit edilmiştir. Bu nedenle, ilgili yasanın sağlık ve yardımcı sağlık ile sınırlı kalmayıp, tüm sağlık çalışanlarını kapsaması ve müeyyidelerin etkin bir şekilde uygulanması çok önemlidir” diye konuştu.

Türkiye - 09:41 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.