Geçici Su Depoları Doldurulmayacak

MASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu ihtiyacını karşılamak için geçici süreliğine tüm mahallelerde bulunan plastik su tanklarında, hava sıcaklığının artmasından dolayı bakteri üreme riski bulunduğunu ve bu nedenle plastik su tanklarının tekrar doldurulmayacağını duyurdu.
MASKİ ‘den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ” KAMUOYUNUN DİKKATİNE…
Çok Kıymetli Hemşehrilerimiz;
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından şehrimizi besleyen içme suyu kaynaklarında bulanıklık oluşmuştu. Vatandaşlarımızın içme suyu ihtiyacını karşılamak için geçici süreliğine tüm mahallelerimize plastik su tankları yerleştirmiştik. Sıcaklıkların artması nedeniyle su tanklarında bakteri üreme riski ortaya çıkmıştır. Bu nedenle su tankları tekrar doldurulmayacaktır. Şehrimizin su ihtiyacını karşılayan kaptajlarımızda herhangi bir sorun yoktur. İl Sağlık Müdürlüğümüz de bu konu ile ilgili bir açıklama yapmış olup, suyun içilebilirliği ile ilgili bir sakınca görmemektedir. Günlük olarak farklı laboratuvarlarda içme suyumuz analiz edilmektedir. Suyumuz deprem öncesi değerlerine dönmüştür.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
-
Başkan Geçit, “Kırsal Güçlenirse Şehirde Güçlenir”
-
Vali Yavuz, Rezerv Alanları Basınla Birlikte Yerinde İnceledi
-
AGD den Malatya’da: Şehadetin Kutlu Olsun! Anma Etkinliği Anadolu Gençlik Derneği Filistinli Büyük Komutan İsmail Haniye’nin şehadetinin 1. yıl dönümünde anma etkinliği düzenliyor.
-
*Malatya ile Kırgızistan arasındaki ticari bağ güçlenecek*
-
Yeşilyurt Genç Meclis Üyeleri, Kahramanlık Destanının Yazıldığı Çanakkale’deki Tarihi Mekânları İnceledi
-
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: ‘Yeşil vatan yanarsa, geleceğimiz de yanar’