Hekimhan’da 4 bin 250 dekar arazi suya kavuşacak
Malatya’nın Hekimhan ilçesine yapılacak İğdir Göleti ve Sulaması Proje Yapımı işine ait sözleşme imzalandı. Proje ile 4 bin 250 dekar tarım arazisinin cazibeli borulu basınçlı sulama sistemi ile sulanması sağlanacak.
Hekimhan İğdir Göleti ve Sulaması Proje Yapımı işine ait sözleşme imzalanması ile gölet yapımı konusunda önemli adım atıldı. Malatya’ya 95 kilometre mesafede Hekimhan ilçesi İğdir Mahallesi’nin kuzeydoğusunda Uludere üzerinde yer alacak olan göletin yüksekliği 44,5 metre, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilip depolama hacmi 2,1 milyon metreküp olacak.
Depolanacak su ile 4 bin 250 dekar tarım arazisinin cazibeli borulu basınçlı sulama sistemi ile sulanması sağlanacak.
BENZER HABERLER
-
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er:“Temel Hedefimiz Depremin Yaralarını Sarmak”
-
KOYUNOĞLU VE ÇUKURDERE’DE “VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKANLAR CEVAPLIYOR” TOPLANTISI
-
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş’u ziyaret etti
-
GENÇ MÜHENDİS ADAYLARI DUVAR ÖRME YARIŞMASINDA TER DÖKTÜ
-
BAŞKAN GEÇİT, HÂYIRSEVERLERİ “TEŞEKKÜR BULUŞMASINDA” AĞIRLADI
-
Amatör Spor Kulüpleri Tesisi’nin Temel Atma Töreninde Konuşan Başkan Er; “BİRLİKTELİK OLMASAYDI BU KADAR HIZLI YOL ALAMAZDIK”
YORUM BIRAK
YORUMLAR
Hiç yorum yapılmamış.

