Kurbanlık hayvan ‘tüberkülozlu’ çıktı
Malatya’da bir vatandaşın kurban pazarından aldığı büyükbaş hayvan, bayramın ilk günü kesilince ‘tüberküloz hastalığı’ olduğu ortaya çıktı.
Malatya’da yaşayan Yaşar Pekşen, Kurban ibadeti için Canlı Hayvan Pazarı’nda aldığı büyükbaş hayvanı kendi bahçesinde bayramın ilk günü kesti. Ancak kesilen kurbanda, etlerden şüphelenen Pekşen, durumu Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.
Battalgazi ilçesi Dolamantepe Mahallesi’ndeki Pekşen’in evine gelen veteriner ekipler, kurbanlık olarak kesilen hayvanda tüberküloz hastalığı olduğunu tespit etti. Konuyla alakalı rapor tutan ekipler, kesilen hayvanın etleri ile sakatat ve derisinin de imha edilmesi için çalışma başlattı.
Bayrama 3 gün kala Canlı Hayvan Pazarı’ndan aldığı kurbanlık hayvanın hasta çıkmasına üzülen Pekşen, “Kurbanlığı bayramdan önce alıp eve getirip besledik. Kurban bayramının ilk günü kestiğimiz hayvanın akciğerinde değişik bir şeyler çıktı. Veteriner hayvanın tüberküloz olduğunu ve etinin yenmeyeceğini bize söyledi. Üç ortak, kurbanı 6 bin 100 liraya aldık. Kesince hastalığı belli oldu, yoksa hayvan sağlıklı görünüyordu, dış görünüşü çok güzeldi. Yemi yiyor, suyu içiyordu. Kesince değişik böyle değişik şeyler çıktı” dedi.
-
DOĞANŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN HİZMET ATILIMI: ARAÇ FİLOSU 14 ARAÇLA GÜÇLENDİ
-
BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER İLE GÖRÜŞEN ÖLMEZTOPRAK, ÜRETİCİNİN TALEPLERİNİ İLETTİ
-
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YIL SONU SERGİSİ: EL EMEĞİ ÜRÜNLER AVM’DE SERGİLENİYOR
-
DAİMFED MALATYA’DAN BAKANLIĞA VE DEVA PARTİSİ’NE TEKNİK RAPOR SUNUMU
-
RATEM’de değişim kazandı; Vedat Gündoğan başkan seçildi – Birlik Haber Ajansı
-
BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’DAN MİLLÎ TAKIMA BİR GENÇ SPORCU DAHA

