GENÇLER ÇEVRE DOSTU ULAŞIMI YAYGINLAŞTIRMAK İÇİN MALATYA’DA!

GENÇLER ÇEVRE DOSTU ULAŞIMI YAYGINLAŞTIRMAK İÇİN MALATYA’DA!
Türkiye Ulusal Ajansı desteğiyle gerçekleşen “Artık Yeni Moda Çevre Dostu Ulaşım” başlıklı Erasmus gençlik değişimi projesi kapsamında farklı ülkelerden gençler Malatya’da bir araya geldi.
16-23 Eylül’de gerçekleşen ve Avrupa hareketlilik haftasını da kapsayan proje kapsamında İspanya, İtalya, Fransa, Polonya, Romanya ve Türkiye’den gençler ve çevre gönüllüleri bir araya geldi.
Projenin temelinde dünyamızdaki çevresel sorunların daha iyi anlaşılmasının olduğunu belirten katılımcı gençler, çevre dostu ulaşım seçeneklerinin yaygınlaştırılmasının dünyamızı daha güzel ve yaşanılır kılmak adına ne kadar önemli olduğunu öğrendiklerini söylediler.
Proje kapsamında farklı atölye çalışmaları yapan gençler, Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden MOTAŞ’ı ziyaret ederek bilgiler aldılar. Trambüs İşletme Müdürü Fatih Ata, gençlere Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin çevre dostu ulaşım konusunda yaptığı çalışmaları anlattı. Akabinde Büyükşehir Belediyesi’nin Erasmus temas noktası temsilcisi Melike Pirinççi projeler konusunda belediyenin çalışmalarından bahsederek gençleri bilgilendirdi.
Ziyaretin devamında trambüsleri deneyimleyen gençler, elektrikle gerçekleştirilen ulaşımın çevreye olan katkıları üzerine bilgilendirildiler.
Katılımcı gençler çevrenin korunması konusunda farklı atölyeler yapacaklarını ve ayrıca çevre dostu ulaşımın geliştirilmesi adına projeler geliştirerek Malatya Büyükşehir Belediyesiyle paylaşacaklarını ifade ettiler.
-
Doğanşehir Belediyesi’nden takdir toplayan sosyal belediyecilik hizmetleri
-
Otizmli Çocuklar Büyükşehir Sanat Merkezi’ndeki Kurslarda Yeteneklerini Sergiliyor.
-
Başkan Geçit, “Kırsal Güçlenirse Şehirde Güçlenir”
-
Vali Yavuz, Rezerv Alanları Basınla Birlikte Yerinde İnceledi
-
AGD den Malatya’da: Şehadetin Kutlu Olsun! Anma Etkinliği Anadolu Gençlik Derneği Filistinli Büyük Komutan İsmail Haniye’nin şehadetinin 1. yıl dönümünde anma etkinliği düzenliyor.
-
*Malatya ile Kırgızistan arasındaki ticari bağ güçlenecek*