Aydın Didim’de kadınlardan farklı etkinlik
Didim Kent Meydanında bir araya gelen Didim Kadın Platformu ellerinde döviz ve pankartlarla kadına yönelik şiddeti protesto etti.
Kemal ETLEÇ (Didim Postası)
Didim Kadın Platformu bileşenleri, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadına yönelik şiddeti protesto etti. Didim Kent Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar adına basın açıklamasını Didim Kadın Platformu bileşenlerinden Belkıs Kahraman ve Aslı Oflaz Kaya okudu.
8 Mart’ın kadınlar için birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu vurgulandığı açıklamada, şiddet faili erkeklerin cezasız bırakıldığını, devlet eliyle kadınların kaybedildiğini gören ve birbirinden asla vazgeçmeyen kadınlar olduklarının altı çizildi. “Erkek şiddetine karşı hayatını savunduğu için tutsak edilen kadın arkadaşların sesini seslerimize katıyoruz” diyen Belkıs Kahraman, “Özgür, eşit ve şiddetsiz bir yaşam için mücadele eden, prangalarla evlere, ilçelere hapsedilen bütün kadınlar için bir aradayız. Sesimizi hep birlikte yükselteceğiz” dedi. Açıklama sonrasında sloganlar atan platform üyelerinin etkinliğinde Eğitim-Sen’in hazırladığı perkinson şov da etkinliğe fark kattı.
-
BAŞKAN TAŞKIN: “BATTALGAZİ’NİN HER NOKTASINDA KALICI ESERLER YÜKSELİYOR”
-
Vali Seddar Yavuz İl Afet Risk Azaltma Planı Toplantısına Katıldı
-
Başkan Geçit: “İkizce, Malatya’nın Yeni Yükselen Değeri”
-
Karabağ Zaferi’nin 5. yılı Bakü’de görkemli törenle kutlandı – Birlik Haber Ajansı
-
Türkiye, 2026’da ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam edecek – Birlik Haber Ajansı
-
Yeşilyurt’ta “Şiir Ve Müzik Dinletisi” Sanatseverlerden Tam Not Aldı!

