DEVA Partisi’nden adalet açıklaması
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, 20 Şubat ‘Dünya Sosyal Adalet Günü’ dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
ANKARA (İGFA)- Mustafa Yeneroğlu, 20 Şubat’ın Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından, toplumsal yaşamda ve gelir dağılımında yaşanılan eşitsizliklerin insan onuruna yaraşır şekilde giderilmesine vurgu yapmak amacıyla “Dünya Sosyal Adalet Günü” olarak ilan edildiğini hatırlattı.
Dünyada gelir ve kaynak dağılımındaki adaletsizlikler nedeniyle milyonlarca insanın açlık çekerek, sağlıklı gıdaya ulaşamadığına, savaş ve felaketlerin en ağır sonuçlarını yaşamak zorunda bırakıldığına vurgu yapan Yeneroğlu, “Ülkemizde ise son dönemde artan kamu borcu, yüksek enflasyon, yüksek döviz kuru gibi ekonomik verilerin işaret ettiği artan işsizlik ve yoksulluk ile birlikte kişi başına düşen milli gelirin ciddi oranda düştüğü büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. Uluslararası Demokrasi ve Seçim Destek Kurumu’nun (IDEA) “Demokrasinin Küresel Durumu 2020 Raporu”nda Türkiye, sosyal haklar ve eşitliğin sağlanması açısından maalesef dünya ortalamasının oldukça altındadır. Özellikle COVID-19’un etkilerinin ölçüldüğü verilerde, sosyal haklar ve eşitlik bakımından ülkemiz endişe verici bir gerileme yaşamaktadır” diye konuştu.
SOSYAL ADALET İLKESİ YOK SAYILIYOR
Türkiye’de kamu kaynaklarını, iktidar tarafından imtiyazlı gruplara sosyal adalet ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde paylaştırıldığı iddiasında bulunan Yeneroğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitime geçildiğini açıkladığında evinde bırakın bilgisayarı ve interneti, televizyonu dahi bulunmayan vatandaşlarımızın ancak farkına varılabilmiştir. Okul çağındaki çoğu çocuğumuzun maddi imkân ve teknolojik altyapı-ekipman yoksunlukları nedeniyle eğitime ulaşamaması sosyal adalet ilkesinin yok sayılmasının açık bir kanıtıdır. Sosyal adaleti tesis etmeksizin toplumsal barışın ve refahın tesisini beklemek hayalden ibarettir. Tüm bu sorunların çözümü, ILO ve AB standartlarına uygun şekilde sendikal mevzuatların yeniden düzenlenmesi, çalışanların haklarının güvence altına alındığı, engellilerin, gençlerin ve kadınların pozitif ayrımcılığa sahip olduğu, insan onuruna yaraşır bir çalışma hayatının ve adil paylaşımın temin edileceği bir düzenin yeniden meydana getirilmesi ile mümkündür” açıklamasında bulundu.
DEVA PARTİSİ’NİN HEDEFİ
DEVA Partisi olarak hedeflerini de açıklayan Mustafa Yeneroğlu, “Sosyal devlet ilkesiyle, rekabetçi ve özgürlükçü ekonomik yapıyı uyumlu şekilde bir araya getirmek ve sosyal eşitsizlikleri ortadan kaldırarak toplumun tüm kesimlerinin temel ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri, tüm vatandaşlarımızın insan onuruna yaraşır bir hayat sürdüğü ve kimsenin hak ettiğinden fazlasını almadığı bir sosyo-ekonomik düzenin temellerini atmaktır” dedi.
-
Malatya’da ‘ 6 Şubat depremi sonrası Malatya’nın demografik ve psikososyal yapısı’ konulu panel düzenlendi.
-
Vali Seddar Yavuz Rezerv ve Kentsel Dönüşüm Alanlarında İncelemelerde Bulundu.
-
MESOB Başkanı Şevket Keskin’den Arguvan ve Arapgir Ziyareti
-
Demiryolu Geçitlerindeki Trafik Kazalarının Önlenmesi ve Denetlenmesi
-
Sadıkoğlu: “Depremler, inşaatlar ve göç devam ederken mücbir sebep sona ermemeli”
-
İlimizde Tarım Sektöründe Deprem Süreci ve Sonrası Yapılan Çalışmalar