MENÜ
Parçalı az bulutlu

Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’ne esnaftan tam not

Türkiye - 26/02/2021 12:51 A A



Denizli’ye bağlı Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nin ilçede hizmete açıldığı 3’üncü yılında kapalı pazar yerinde satış yapan esnaflar artık tezgah ve çadırlarını kurmak için erkenden gelmediklerini, kışın yağmurdan, yazın ise sıcaktan korunduklarını belirterek satış yapmanın keyfini yaşadıklarını dile getirdi.

DENİZLİ (İGFA) – Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın prestij projelerinden birisi olan ve 2018 yılında vatandaşların hizmetine açılan 8 bin 500 metrekare alanıyla Denizli’nin en büyük kapalı pazar yeri olma özelliğini taşıyan Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ilçedeki 3’üncü yılını doldurdu.

Sokak aralarında kurulan pazarın ortadan kaldırılarak yerine daha modern pazar yerinin inşa edildiği ilçede esnaflık yapan vatandaşlar kapalı pazar yerinin inşa edilmesinin ardından tezgahlarının üzerini kapattıkları çadırları satın almaktan kurtulduklarını, kışın yağan yağmurda ıslanmadıklarını, yazın ise sıcaktan korunarak hijyenik bir alanda satış yapmanın keyfini yaşadıklarını belirtti.

Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ile birçok zorluktan kurtulduklarını belirten esnaflardan Sevil Bilgiç, “Pazar yeri açık alandayken de Sarayköy’de esnaflık yapıyordum. Yağmurda, çamurda çok rezil oluyorduk. Allah razı olsun Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’tan bizim için çok güzel bir alan oluşturdu. Bütün esnaflar memnun. Yazın sıcaktan, kışın yağmur ve çamurdan kurtulduk” dedi.

30 yıldır Sarayköy pazarında yer alan Mesut Bilgiç de açık pazarlardaki memnuniyetsizliğe karşın Sarayköy Kapalı Pazar Alanı’nın harika olduğunu ifade etti. Canan Demirci de eski alanda yağmur yağdığında ve güneş ışığında malların zarar gördüğünü şimdi ise her şeyin daha güzel olduğunu belirtti.

12 senedir Sarayköy’de esnaflık yapan Süleyman Çakmak da “Eskiden sabahları bir saat erken gelip çadır kurmak ve yer hazırlamak ile uğraşıyorduk. Artık yerimiz hazır oluyor. Rüzgar ve fırtınada zarara uğramıyoruz.  Eskiden çadırımız yırtılacak endişesi oluyordu. Yırtılınca da 500 ila 600 lira arasında çadıra para vermek zorunda kalıyorduk. Ayrıca müşterilerin başına çadır ya da çadırı tutturduğumuz sırık düştü diye endişelenmiyoruz. Şimdi sadece satışımızı düşünüyoruz” dedi.

Hülya Solak, Ayhan Akkaş ve Gülcihan Akkaş da yağıştan etkilenmeden satış yapabildiklerini söyledi.
 

 

Türkiye - 12:51 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.