Şehit Sayısı 9’a Yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit asker sayısının 9’a yükseldiğini açıkladı.
Terör örgütü PKK unsurları Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki bir üs bölgesine sızmaya çalıştı.
Teröristlerin sızma girişimi sırasında çatışma çıktı. Çatışmalar sırasında, ilk açıklamalarda 5 askerin şehit olduğu, 8 askerin de yaralandığı bildirildi. Daha sonra şehit sayısı 9’a yükseldi. Sızmaya çalışan teröristlerden 15’i etkisiz hale getirildi ve bölgedeki operasyonlar sürüyor.
ŞEHİT SAYISI 9’A YÜKSELDİ
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı dokuza yükselmiştir.
Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”
-
TİMBİR: Gazze’de 238 Gazetecinin Öldürülmesi Açık Bir Savaş Suçudur!
-
MALATYA YENİ ADLİYE SARAYI’NDA ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
-
BATTALGAZİ’DE GELENEKSEL OYUNLARLA AİLE BAĞLARI GÜÇLENİYOR
-
İKİZCE TOKİ, ASRIN AFETİNDEN DOĞAN UMUDUN SEMBOLÜDÜR”
-
İkizce TOKİ 1.Etap Konutları’nda ‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ Coşkusu Yaşandı
-
BATTALGAZİ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ