Sivas’ta Kızılay’ın binası kütüphaneye dönüşecek

Sivas’ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Kızılay’a ait 5 katlı bina Sivas Belediyesi ve Kızılay arasında yapılan protokol ile kiralanarak kütüphaneye dönüştürülecek.
SİVAS (İGFA) – Sivas Belediyesi, Kızılay Şubesi’ne ait 5 katlı binada yapılacak çalışma ile gençlerin vakit geçirebileceği, kitap okuyabileceği, sosyal kültürel etkinlik yapabileceği bir bina haline getirecek.
Sivas Belediyesi Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Kızılay Şube Başkanı Mustafa Sarılar’ın katılımıyla protokol imza töreni düzenlendi. Törende konuşan Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in Sivas için öngördüğü bir projenin gençler için iyi bir kazanım olacağını söyledi.
Şehirdeki veya ülkedeki değerleri verimli olarak kullanma için yoğun gayret sarf ettiklerini ifade eden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, “Kızılay’ımızın şehrin en güzel yerinde olan binasını biz kamu yönetiminin rantabl kullanma ilkesi gereği belediyemizce Sivas’a değer katacak bir projeyi hazırlayarak gençlerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Asıl olan, bina yapmak yeni binalar kazandırmak değil mevcut Kızılay binamızı en güzel şekilde değerlendirip gençlerimizin hizmetine sunmaktır. Ortak akıl istişareyle bu şehre değer katacak insana dokunacak insan merkezli projelerimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.
-
Başkan Geçit, “Banazı, Konak ve Horata’nın Gelişimi Yeşilyurt İçin Önemli”
-
TEMMUZ AYINDA MALATYA HAVALİMANI’NDA 76.993 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ…
-
TİMBİR: Gazze’de 238 Gazetecinin Öldürülmesi Açık Bir Savaş Suçudur!
-
MALATYA YENİ ADLİYE SARAYI’NDA ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
-
BATTALGAZİ’DE GELENEKSEL OYUNLARLA AİLE BAĞLARI GÜÇLENİYOR
-
İKİZCE TOKİ, ASRIN AFETİNDEN DOĞAN UMUDUN SEMBOLÜDÜR”