Malatya’da Depremin Gölgesinde Buruk Ramazan

Asrın felaketinin ardından 11 il, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan buruk geçiyor.. Depremzedeler iftarını çadır kent, konteyner kent ve konakladıkları yurtlarda yapıyor. Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesinde ve Doğa Cadde ‘de açılan Çadırlarda Malatyalılar iftar yapıyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat`ta meydana gelen depremlerden sonra evleri yıkılan veya ağır hasar alan depremzedeler, Ramazan ayını evlerinden uzak geçiriyor.. Ramazan ayı nedeniyle Depremzedeler için açılan Çadırda vatandaşlarla iftarlarını alarak Çadırlarda iftarlarını yaptı. Malatya Doğa Cadde AVM otoparkında açılan Çadırlarda Malatyalılar iftarlarını yapıyor.
Malatya Eğitim Araştırma Hastanesinin Bahçesinde açılan İftar Çadırında günlük 600 kişilik iftar yemeği hazırladıklarını ifade eden Müslüm Usta 11 ayın sultanı olan ramazan ayında vatandaşlarımız iftar yemeği veriyoruz dedi. ABDD ‘den gelen şirket tarafından iftar yemeği veriyorlar kendilerine teşekkür ediyorum Ramazan sonrası ise Malatya Eğitim Araştırma Hastanesin bahçesinde Sabah kahvaltı ikramında bulanacağız şeklinde konuştu.
Malatya Kurtuluş Derneği Kilesi olarak Ramazan ayı nedeniyle Malatyalı vatandaşlarımıza iftar yemeği hazırladıklarını belirten Bayram Erdem ise Deprem ilk haftası itibariyle Malatya’dayız Deprem dolayı vatandaşlara çorba ikramında bulunduk. 600 kişilik çorba ikramında bulunduklarını söyleyen Erdem Konyenir gelmesiyle birlikte üç çeşit yemek ikramında bulunuyoruz Malatya Eğitim Araştırma Hastanesin bahçesinde 70 yakın Çadır var yurt dışından gelip burada yardım edenlere teşekkür ediyorum iftar’da 600 kişilik yemek ikramında bulunuyoruz şeklinde konuştu.
Malatya Doğa Cadde AVM otoparkında Cansu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından vatandaşlara iftar yemeği ikram edildiğini Belirten Dernek yetkilisi Ramazan Deprem ilk an itibariyle saha’da vatandaşlarımıza çorba ve çay ve kahvaltı ikramında bulunduk .Bu gün itibariyle Ramazan ayı nedeniyle Doğa Cadde AVM oto parkında vatandaşlarımıza iftar yemeği hazırlıyoruz Saadet Partisi Yeni Adım Anadolu Gençlik Derneği ve Cansuyu derneği olarak faaliyet gösteriyoruz ilk etapta 10 kişilik yemek dağıtımında bulunduk. Malatya Doğa Cadde AVM otoparkında Ramazan ayı nedeniyle 4 bin kişilik iftar ve sahur ikramında bulunuyoruz ifadelerini kullandı.
>>>>>SELÇUK DÖNMEZ
-
Paşahan : ‘1 Milyar Lira Bankalara Gitti, Halk Mağdur Edildi’
-
Malatya Seyr-i Göl’de Görkemli Düğün: İnceoğlu ve Yalçıner Ailelerinden Unutulmaz Gece
-
Malatya’dan Tacikistan’a ihracat artacak
-
SÖZ VERİLDİ, YAPILDI: HASIRCILAR’A YENİ TAZİYE EVİ
-
MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN KAVŞAK İNCELEMELERİ
-
ARSLANTEPE’DE BİYOARKEOLOJİ ÇALIŞTAYI: ÖĞRENCİLER TARİHİ SAHADA ÖĞRENİYOR