Malatya’da esnaf ilk gününde kendini denetledi
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, normalleşme süreci nedeniyle yüzde 50 kapasite ile aylar sonra hizmet vermeye başlayan lokantaları ilk iş günlerinde ziyaret ederek, tedbirler konusunda uyardı.
MALATYA (İGFA) – Malatya’da aylar sonra esnaf lokantaları müşteri kabul etmeye başladı. Normalleşme süreci nedeniyle yüzde 50 kapasite ile çalışmalarına izin verilen yeme-içme sektöründeki lokantalar, kafeler ve diğer işletmeler kurallara uyup uymama konusunda kendi denetimlerini de başlattılar.
TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, beraberinde Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Zeki Tuna, Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil, Birlik Başkan Vekili Orhan Özbek, oda başkanları ile birlikte lokanta ve kafeleri ziyaret ederek, aylar sonra müşteri kabul etmeye başlamaları nedeniyle kurallara uyup uymama konusunda denetledi.
Birlik Başkanı Şevket Keskin ve oda başkanları lokanta işletmecileri ve çalışanları, özellikle tek masada iki sandalyenin çapraz konulması başta olmak üzere maske, mesafe ve temizlik konusundaki kurullarda kesinlikle taviz verilmemesini istediler.
“Artık kurallara uymak zorundayız” ifadesini kaydeden Başkan Keskin, esnaflardan kurallara uyulmasını, aksi takdirde yasakların tekrar başlayabileceğini belirterek, lokantalara HES koduna bakılmadan müşteri alınmaması da istedi. Keskin, normalleşme sürecinin başarıyla devam etmesi için esnaflar kadar, vatandaşlarında kurallara uyması gerektiğine işaret etti.
Keskin, normalleşme sürecini başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sağlık Bakanımız, Kurulu Üyelerine, esnafın sorun ve taleplerini dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.
-
TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa’dan 10 Kasım mesajı: Atatürk’ün emanetine sahip çıkma azmimizi tazeliyoruz – Birlik Haber Ajansı
-
BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’DAN MİLLİ BAŞARI
-
İSTİHDAM BULUŞMALARI MALATYA’DA BAŞLIYOR
-
KÜÇÜK KALPLERDEN BÜYÜK EZGİLER
-
BAŞKAN TAŞKIN: “BATTALGAZİ’NİN HER NOKTASINDA KALICI ESERLER YÜKSELİYOR”
-
Yeşilyurt Belediyesi’nin Ev Sahipliği Yaptığı ‘Aile Mentörlüğü’ Eğitim Programı Tamamlandı

