Malatya’da “Kırmızı Çizgi” etkinliği

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılında yaya önceliği konulu projeye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan ve Malatya’da da uygulanan ‘Kırmızı Çizgi’ çalışmasına Büyükşehir Belediyesi de katılım sağladı.
MALATYA (İGFA)- İnönü Caddesi’nde ve ilçelerde de başlatılan ‘Kırmızı Çizgi’ çalışmaları kapsamında kavşak giriş ve çıkışları, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayaları durdurarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor. Belirlenen bölgelerde yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak Malatya Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla kırmızıya boyandı. Özellikle sürücülere ‘Yaya önceliği kırmızı çizgimiz’dir mesajı verildi. Uygulamayla birlikte yaya geçitlerindeki ‘kırmızı çizgi’ uygulamasıyla beraber trafik denetimleri de artırılacak.


Uygulamanın yapıldığı İnönü Caddesi’nde açıklama yapan Malatya Vali Vekilli Mustafa Şahin, “İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan bir dikkat çalışması, bir farkındalık oluşturma etkinliği başlatıldı. Trafik işaretlerinin olmadığı veya trafik polisinin olmadığı okul ve benzeri yerlerde sürücülerin yaya geçitlerinde hızlarını kesmelerini ve araçlarını durmalarını istiyoruz. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.
BENZER HABERLER
-
MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN KAVŞAK İNCELEMELERİ
-
ARSLANTEPE’DE BİYOARKEOLOJİ ÇALIŞTAYI: ÖĞRENCİLER TARİHİ SAHADA ÖĞRENİYOR
-
Malatya Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü 2025 Yılına Ait Faaliyetler
-
Vali Yavuz 15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri ile Buluştu
-
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BAYRAK SEFERBERLİĞİ
-
BAŞKAN ÖZCAN’IN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI
YORUM BIRAK
YORUMLAR
Hiç yorum yapılmamış.