MediaMarkt Türkiye’den 50 kadına eğitim desteği

Kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren YenidenBiz Derneği’nin destekçisi olma kararı alan MediaMarkt Türkiye, işe ara veren 50 kadına iş hayatına geri dönmeleri amacıyla eğitim desteği verecek.
İSTANBUL (İGFA) – Elektronik perakendeci MediaMarkt, faaliyet gösterdiği sektörde cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik “Kadının Hikayesi, Yarının Hikayesi” projesinin ardından yeni bir iş birliğini hayata geçirdi. Bugün genel müdürlüğündeki kadın – erkek oranını neredeyse eşitleyen, aldığı iş başvurularında ise kadınlardan daha fazla talep gören MediaMarkt Türkiye, şimdi de kadın istihdamına katkıda bulunmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren YenidenBiz Derneği’nin destekçisi oldu. MediaMarkt Türkiye bu kapsamda YenidenBiz Derneği aracılığıyla bir yandan maddi yardımda bulunacak, bir yandan da 50 kadına eğitim desteği verecek.
Elektronik perakendeciliği alanında kadın – erkek çalışan sayısı farkının yüksek olduğunu dile getiren MediaMarkt Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Seçil Namruk, “MediaMarkt Türkiye olarak sektörümüzdeki bu gerçeği değiştirmek amacıyla ilk olarak kadın çalışanlarımızın kariyerlerinde ne gibi zorluklar yaşadığını öğrenmek istedik ve 9 farklı şehirden farklı kademelerdeki mağaza çalışanlarıyla odak grup kurduk. Kadın mentörlerimizden ve bölge direktörlerimizden oluşan ekibimizle de ‘Kadın Mentörler Programı’mızı başlattık” diye konuştu.
-
BAŞKAN GEÇİT, KERNEK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE RÖPORTAJ YAPTI;
-
SELÇUKLU MAHALLESİ’NE YENİ TAZİYE EVİ KAZANDIRILIYOR
-
Vali Seddar Yavuz Betoncular ve Hafriyatçılarla İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
-
NİSAN AYINDA MALATYA HAVALİMANI’NDA 71.004 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ…
-
Dilencilikle Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Ediyor
-
Vali Seddar Yavuz, “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” Kapsamında Tohum, Fide ve Ekipman Dağıtım Törenine Katıldı