Şiddetli Fırtına Can Aldı 2 Ölü

AFAD yurt genelinde hava koşullarına bağlı olarak çok sayıda sel, su baskını ve çatı uçması ile yapısal çökme olaylarının meydana geldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada sel ve fırtınada 2 kişinin hayatını kaybettiği 10 kişinin yaralandığı belirtildi.
AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, yurt genelindeki olumsuz hava koşullarına bağlı olarak çok sayıda sel, su baskını ve çatı uçması ile yapısal çökme olaylarının yaşandığı belirtildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiler ve yapılan değerlendirmeler sonucunda 47 ilde turuncu, 29 ilde sarı uyarı verildiği, valilik, kaymakamlık, il AFAD müdürlükleri ile vatandaşlara uyarı mesajı gönderildiği anımsatılan açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:
“Yağış uyarısı yapılan illerimizden şimdiye kadar 1492 ihbar alınmış olup, ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam etmekte. Söz konusu ihbarların; 440 adedi İzmir, 345 adedi Antalya, 146 adedi İstanbul’dan geldi.”
Şereflikoçhisar’da 4 asker yaralandı
Açıklamada, Sinop’un Erfelek ilçesinde fırtına nedeniyle bir yapıdaki çökmede enkaz altında kalan 1 vatandaşın hayatını kaybettiği, Ankara, Şereflikoçhisar’daki askeri kışlada fırtınaya bağlı cam düşmesi sonucunda 4 askerin yaralandığı kaydedildi.
Konya’da da aşırı yağıştan korunmak için ahıra sığınan 5 vatandaşın, burada meydana gelen göçüğün altında kaldığı, 1 vatandaşın hayatını kaybettiği, yaralanan 4 kişinin hastaneye sevk edildiği vurgulandı.
Giresun’da ise çatı uçması sonucunda 2 vatandaşın yaralandığı duyuruldu.
Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde ilgili kurumlarla birlikte olaylara 918 personel, 174 araç ile müdahale edildiği, yapılan çalışmalar sonucunda 16 ilde 198 kişinin kurtarıldığı belirtildi.
(TRTHABER.COM)
-
Deprem Bilimci Dr. Süleyman Basa’dan 17 Ağustos mesajı: Ders almalı ve hazırlıklı olmalıyız – Birlik Haber Ajansı
-
Erdoğan: Acıyı hâlâ yüreğimizde hissediyoruz – Birlik Haber Ajansı
-
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenleri andı – Birlik Haber Ajansı
-
Vali Yavuz’dan 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi Yıl Dönümü Mesajı
-
“SANAT SOKAK’TA” KONSERİ 100. YIL PARKI’NDA GERÇEKLEŞTİ
-
Maharetli Eller, En Güzel Analı-Kızlı Yemeğini Yapmak İçin Yarıştı