YSK’dan Seçmenlere Geçersiz Oy Uyarısı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs’ta yapılacak seçimde oyların hangi hallerde geçersiz sayılacağına ilişkin seçmenleri uyardı.
YSK, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin seçmenleri “Nerede ve nasıl oy kullanacağım”, “Görme engelli seçmenler için oy kullanma şablonu”, “Oyları geçersiz kılan haller”, “Seçim güvenilirliği ve şeffaflık”, “Seçim sonuçlarının ilanı” başlıkları ile yayınladığı videolarla uyardı.
“Oyları geçersiz kılan haller” başlıklı videoda; “evet”, “tercih” mührünün basılmaması, birden fazla ittifaka, siyasi partiye veya adaya oy basılması, oy pusulasının bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılması veya koparılması, oy pusulasının üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaret, imza kaşesi veya parmak izi basılması, oy pusulasının belirgin bir şekilde özel olarak karalanması, çizilmesi veya işaretlenmesi, zarftan işaret anlamı taşıyan herhangi bir madde çıkması halinde oyun geçersiz sayılacağı belirtildi.
“SEÇİM GÜVENİRLİĞİ VE ŞEFFAFLIK”
“Seçim güvenilirliği ve şeffaflık” başlıklı videoda; oyların kullanılması, sayılması ve tutanağa geçirilmesinde 7 kişilik sandık kurulunun 5 üyesinin, o ilçede en çok oy alan siyasi partiler tarafından belirlendiği, sandık kurulu tarafından tutanak altına alındığı belirtildi.
-
Geleceğin Yıldızları Yeşilyurt Belediyesi Futbol Kursunda Yetişiyor
-
Ede Ailesinin Acı Günü
-
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI ÜCRETSİZ YKS HAZIRLIK KURSU KAYITLARI BAŞLIYOR
-
Paşahan : ‘1 Milyar Lira Bankalara Gitti, Halk Mağdur Edildi’
-
Malatya Seyr-i Göl’de Görkemli Düğün: İnceoğlu ve Yalçıner Ailelerinden Unutulmaz Gece
-
Malatya’dan Tacikistan’a ihracat artacak